Zdraviliški delavci protestno blokirali promet na meji med Črno goro in Hrvaško

Svet 28. Jul 202320:39 0 komentarjev
hrvaški mejni prehod
PROFIMEDIA

Mejna prehoda med Črno goro in Hrvaško so danes zvečer blokirali nezadovoljni delavci iz zdravilišča v črnogorskem kraju Igalo. Od vlade zahtevajo, da poskrbi za rešitev tega znamenitega zdravilišča.

Promet med Hrvaško in Črno goro je bil danes na obeh mejnih prehodih ustavljen, ker so ceste dve uri blokirali nezadovoljni delavci inštituta Dr Simo Milošević iz bližnjega Igala. Sindikati so črnogorsko vlado in občino pozvali, naj najdejo način, kako rešiti to znamenito zdravilišče, poroča črnogorska javna radiotelevizija RTCG.

Na obeh straneh meje so v času protesta nastale dolge kolone vozil. Blokirana mejna prehoda Debeli brijeg in Kobila v času turistične sezone sicer vsakodnevno prečkajo številni domačini in turisti.

Kot so opozorili sindikalisti, ima vlada v Podgorici dolžnost, da najde način, kako inštitutu omogočiti nadaljnje delo. Prihodnost obmorskega zdravilišča je pod vprašajem, potem ko je od beograjske Jugobanke, ki je v stečaju, dobila zahtevek za poplačilo dolga, ki skupaj z obrestmi znaša okoli sedem in pol milijona evrov.

Delavci, ki so se jim pridružili tudi solidarni državljani, so na prehodih vztrajali med 18. in 20. uro. Delavci, ki zahtevajo tudi izplačilo zaostalih plač, so opozorili, da so pripravljeni takšno akcijo ponoviti že naslednji petek. Črnogorske vlade že dlje časa iščejo zasebnega vlagatelja, ki bi prevzel inštitut v Igalu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!