Že druga ovadba zoper Bidnovega sina: obtožen davčne utaje in goljufij

Svet 08. Dec 202308:15 0 komentarjev
Hunter Biden
Hunter Biden. (Foto: Jonathan Ernst/REUTERS)

Zvezni tožilci ZDA sina predsednika ZDA Hunterja Bidna obtožujejo davčne utaje in goljufij – med letoma 2016 in 2019 naj ne bi plačal 1,4 milijona dolarjev (okoli 1,3 milijona evrov) davkov. V primeru obsodbe mu grozi do 17 let zapora. To je že druga kazenska ovadba zoper Hunterja Bidna, po tem ko je bil septembra obtožen nezakonitega posedovanja orožja.

Hunter Biden, sin predsednika Združenih držav Amerike Joeja Bidna, je obtožen neplačevanja davkov, davčne utaje ter vložitve lažnih in goljufivih davčnih napovedi, je navedeno v 56-stranski obtožnici, vloženi v Kaliforniji.

Tožilci trdijo, da je predsednikov sin med letoma 2016 in 2020 prejel več kot sedem milijonov dolarjev (okoli 6,5 milijona evrov) bruto dohodka, vendar “namerno ni pravočasno plačal davkov za leta 2016, 2017, 2018 in 2019, čeprav je imel dostop do sredstev za plačilo nekaterih ali vseh davkov”.

Dodajajo, da je denar porabil za “droge in dekleta, luksuzne hotele in najem nepremičnin, eksotične avtomobile, oblačila in druge predmete osebne narave, skratka za vse, razen za davke”, poroča britanski BBC.

To je sicer že druga kazenska ovadba zoper predsednikovega sina v letošnjem letu. Septembra je bil namreč obtožen dveh primerov dajanja lažnih izjav, ker je pred petimi leti v obrazcih, potrebnih za nakup revolverja, trdil, da ne uživa prepovedanih drog. Kasneje je priznal, da se je v tistem času spopadal s hudo odvisnostjo in je komajda obvladoval svoje življenje, a se je kljub temu izrekel za nedolžnega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!