Zelenski pričakuje, da bo Rusija ponoči napadla Kijev

Svet 26. Feb 202200:27 > 01. Mar 2022 14:21 0 komentarjev
Volodimir Zelenski
REUTERS

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pričakuje, da bo ruska vojska ponoči napadla Kijev. Prebivalce je pozval, naj odločno branijo mesto. "O usodi države se odloča prav zdaj," je dejal in dodal, da si Ukrajina ne more privoščiti, da bi izgubila prestolnico.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da pričakuje, da bo ruska vojska v prihodnjih urah napadla Kijev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prebivalce je pozval, naj odločno branijo mesto. “O usodi države se odloča prav zdaj,” je dejal.

“Ta noč bo težka, zelo težka, a jutro bo prišlo,” je dejal Zelenski, poroča britanski BBC. “To noč bo sovražnik uporabil vsa razpoložljiva sredstva, da zlomi naš odpor. Ponoči bodo začeli napad,” je opozoril. Dodal je, da si Ukrajina ne more privoščiti, da bi izgubila prestolnico.

Da je pred prebivalci ukrajinske prestolnice “zelo težka noč”, je pred tem opozoril župan Kijeva Vitalij Kličko. “Zahvaljujem se prebivalcem mesta za njihovo pripravljenost braniti prestolnico in državo,” je dejal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!