Ženska, ki je v Ekvadorju potrkala po krsti, po nekaj dneh zares umrla

Svet 18. Jun 202318:32 0 komentarjev
Ekvador
Foto: PROFIMEDIA

Ženska v Ekvadorju, ki so jo pomotoma razglasili za mrtvo in je, medtem ko so se svojci poslavljali od nje, znova pokazala znake življenja, je po nekaj dneh zares umrla.

76-letna Bella Montoya je umrla na oddelku za intenzivno nego teden dni po tistem, ko je na lastnem pogrebu potrkala na krsto in tako dodobra šokirala žalujoče.

Montoyo so 9. junija prepeljali v bolnišnico v mestu Babahoyo, ker so sumili, da jo je prizadela možganska kap. Dežurni zdravnik jo je razglasil za mrtvo, saj se ni odzvala na oživljanje.

Toda medtem ko so svojci bedeli okoli krste, je ženska ponovno pokazala znake življenja in zadihala. Žalujoči so jo namreč slišali trkati iz krste in so jo nemudoma odpeljali nazaj v bolnišnico, je na spletni strani poročal BBC, ki je objavil tudi video posnetek, na katerem je videti svojce, kako se sklanjajo nad krsto, nato pa žensko odpeljejo z rešilcem.

Po sedmih dneh na intenzivni negi je nato v petek umrla zaradi ishemične možganske kapi, je na Twitterju sporočilo ekvadorsko ministrstvo za zdravje. Ob tem je zagotovilo, da je bila pokojna v bolnišnici deležna celovite zdravstvene oskrbe in rednih pregledov zdravnikov specialistov.

Ministrstvo je napovedalo, da bo primer raziskalo. Pojasniti želijo, kako je mogoče, da so žensko v bolnišnici najprej pomotoma razglasili za mrtvo in nato skoraj pokopali.

Bella Montoya sicer ni edina oseba, ki je “oživela”, potem ko je bila uradno razglašena za mrtvo. Februarja so v pogrebnem zavodu v ameriški zvezni državi New York ugotovili, da 82-letna ženska še diha. Tri ure prej so jo razglasili za mrtvo v domu za ostarele.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!