Znan ameriški kozmetični velikan v težavah

Svet 16. Jun 202219:30 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Ameriški kozmetični velikan Revlon je na newyorškem sodišču zaprosil za stečajno zaščito pred terjatvami upnikov. Krive so težave v oskrbovalnih verigah, sicer pa dolga leta boja s cenejšo konkurenco, ki se je osredotočila na prodajo po internetu.

Revlon, ki je znan po svojih šminkah in lakih za nohte, je na sodišču prijavil dolg v razponu od milijarde do desetih milijard dolarjev, poroča AFP. Podjetje, ki deluje v 150 državah svet, ima na seznamu svojih znamk nekaj slavnih imen, kot so Elizabeth Arden, Britney Spears in Almay.

Glavna izvršna direktorica podjetja Debra Perelman je sporočila, da bo stečajna zaščita omogočila nadaljnjo ponudbo izdelkov za potrošnike, obenem pa izrisala bolj jasno pot za prihodnost.

Stečaj po 11. poglavju v ZDA podjetju omogoča, da se reorganizira oziroma prestrukturira, ko je zaščiteno pred terjatvami upnikov in lahko deluje naprej. Če bo sodišče prošnji ugodilo, Revlon napoveduje, da se mu obeta svežih 575 milijonov dolarjev od kreditodajalcev.

Revlon je v lasti milijarderja Ronalda Perelmana, ki ga je predal v upravljanje svoji hčerki. Od januarja do marca je podjetje ustvarilo 67 milijonov dolarjev čiste izgube. Leta 2020 je Revlonu zagodla Citibank, ki je “po nesreči” upnikom nakazala 900 milijonov dolarjev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!