Znana hrvaška pevka prvič s sinom spregovorila o njuni zgodbi

Navdih 02. Nov 202315:51 0 komentarjev
Anđa Marić, Gašper Dolničar
Anđa Marić in Gašper Dolničar (Foto Zajem zaslona/DNEVNIK.HR)

Anđa Marić, ki ji je multipla skleroza spremenila življenje, in njen sin, ki ga je sodišče pred leti dodelilo očetu v Sloveniji, sodelujeta v skupnem projektu. O njem sta prvič skupaj spregovorila.

Močna, borbena in navdihujoča, so besede, ki najbolje opišejo Anđo Marić, piše hrvaški portal dnevnik.hr. Hrvaška pevka in njen sin Gašper Dolničar sta za omenjeni medij prvič skupaj nastopila pred kamero in razkrila, kakšen je njun odnos, kako je danes videti njuna zgodba in zakaj sta se odločila, da bosta delala skupaj.

Anđi je multipla skleroza pred enajstimi leti popolnoma spremenila življenje. Vse od takrat mnoge navdihuje s svojo zgodbo in vztrajnostjo, saj ni pustila, da ji bolezen omejuje življenje.

“Njena pot je bila tudi zame navdihujoča,” je v skupnem intervjuju za hrvaški portal povedal Gašper. Na vprašanje, kako bi jo opisal, je preprosto odgovoril: “Opisal bi jo kot svojo mamo. Še vedno je moja mama.”

Njegova mama ne mara govoriti o tem, da se z boleznijo bori, pač pa, da proti njej zmaguje. “Zdi se mi, da je vsak dan zmaga. Tako bi morali gledati na to: zbudila sem se, lahko sem se oblekla, prišla sem od točke A do točke B … Ne morem si dovoliti, da na vse to gledam skozi prizmo boja. Ker takoj, ko rečeš boj, te to duši, če pa rečeš ’zmaga’, je energija čisto drugačna,” je pojasnila Anđa.

S pozitivno energijo in entuziazmom je že pred desetletjem začela pisati knjige za otroke in odrasle, ob tem je ustvarila tudi številne bloge in vloge (video bloge – op. p.). S podjetnico Lano Šiljeg sta začeli ustvarjati podkast, v katerem sta združili posel in šovbiznis. “Ta svetova sva združili v novo perspektivo in super zabavno je, ko to počneva,” je povedala Lana Šiljeg.

Anđa Marič, Lana Šiljeg
Anđa Marić (D) in Lana Šiljeg (Foto: Zajem zaslona/INSTAGRAM)

“Odkar delam z Lano, sem se postavila izven svoje cone udobja in srečujem se z ljudmi, s katerimi se prej nisem – s poslovnim svetom,” je povedala Anđa.

Lana je k temu dodala: “Anđa je dokaz, da se lahko, ko enkrat prečešeš svoja prepričanja in mnenja, dvigneš nad bolezen in stiske. Konec koncev ima skupaj s sinom produkcijsko hišo. Vse se lahko obrne.”

Ko se je rodila ideja o podkastu, sta namreč mama in sin začela sodelovati. “Rekla sem si: ‘Če moj sin lahko že leta dela kot snemalec za svojega očeta, zakaj ne bi to delal tudi z nama?’ In on je rekel: ‘Pa poskusimo’,” je o začetku njunega sodelovanja povedala Anđa, Gašper pa je dodal: “Super je. Vse je zelo sproščeno. Nihče od nas ni šef, vsi trije smo ekipa – jaz delam produkcijo, onidve pa vsebino.” Tako Gašper, ki zdaj živi na relaciji Zagreb–Ljubljana, dela z obema staršema. In nihče več ne odloča, s katerim od staršev bo. Sodišče je namreč Gašperja pred leti dodelilo očetu Primožu Dolničarju.

Anđa Marić, Gašper Dolničar
Anđa Marić in Gašper Dolničar (Foto Zajem zaslona/INSTAGRAM)

“Vedno mi je pomagala. Pravzaprav je bila moj psiholog in mi je zelo pomagala, ko sem se počutil izgubljenega, še posebej ko sta se z očetom sedem let pravdala na sodišču,” je povedal Gašper.

“Vedno mu govorim, da je moj najlepši in najboljši sin. Zelo srečna sem z njim. Zelo je enostaven. Materinstvo mi je bilo vedno kot nekakšno dihanje – lahkotno in naravno. Nikoli me ni skrbelo, da nečesa ne bom vedela ali ne bom hotela. Imela sem srečo,” je bila ponosna Anđa.

Družinska slika je zdaj veliko lepša kot pred leti, je povedal Gašper: “Oče in mama imata zdaj dober odnos. Vsi imamo dobre odnose. Naj tako ostane.”

“Naj bom jaz tu, on tam in želim mu vse najboljše,” pa je o odnosu z nekdanjim možem rekla Anđa.

“Imam se odlično,” je dodal sin Gašper. “Prijatelje imam tu (na Hrvaškem) in tam (v Sloveniji), govorim hrvaško in slovensko, lepo mi je tam in tukaj. Zdaj sem tu in mislim, da bom ostal.”

Anđa zaradi bolezni ni opustila svoje pevske kariere. V spodnjem videoposnetku lahko pogledate in poslušate njen zadnji komad s hrvaško skupino Flare, katere članica je sicer bila že pred leti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!