Znani bosanski pevki ob prihodu na letališče preprečili vstop v Srbijo

Svet 22. Jan 202417:06 1 komentar
Selma Bajrami
Foto: selmabajrami.star/INSTAGRAM

Bosansko pevko Selmo Bajrami so danes pridržali na beograjskem letališču Nikole Tesle, ko je želela vstopiti v Srbijo, so za N1 Beograd potrdili na tamkajšnjem ministrstvu za notranje zadeve. Po incidentu so pevko vkrcali na letalo za Sarajevo. Za vsem skupaj stoji nekdanji šef srbske obveščevalno-varnostne službe Aleksandar Vulin.

Pevko Selmo Bajrami iz Bosne in Hercegovine so danes zadržali na beograjskem letališču, ji onemogočili vstop v Srbijo in jo vkrcali na povratno letalo za Sarajevo.

Vstop v Srbijo ji je z ukazom preprečil Aleksandar Vulin, sicer še donedavnega šef srbske obveščevalno-varnostne službe (BIA). Kamen spotike je po njegovih besedah bil, ker naj bi Bajrami na nastopu v Sarajevu pokazala simbol orla – t. i. velike Albanije.

“Ko sem v Srbiji delal kot direktor BIA, sem izdal vrsto ukazov, ki se nanašajo na vse tiste, ki teptajo dostojanstvo Srbije in našega naroda. Ne vem, kateri ukazi so še v veljavi, a najbolje je, da izdajalci in tisti, ki mislijo, da je mogoče nekaznovano pljuvati po Srbiji, sami preverijo,” je Vulin dejal za srbsko tiskovno agencijo Tanjug.

Srbski zunanji minister Ivica Dačić je po poročanju N1 Beograd že novembra lani poudaril, da po njegovem mnenju v primeru Bajrami obstajajo elementi, s katerimi ji lahko prepovedo vstop v Srbijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje