Znano, kaj vse ima v lasti vnuk Slobodana Miloševića

Svet 03. Apr 202410:47 5 komentarjev
Marko Milošević mlajši (Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs)

Vnuk Slobodana Miloševića, Marko Milošević mlajši, je od prednikov podedoval veliko premoženja, med drugim družinsko hišo, v kateri je odraščal, in več zemljišč.

Marko Milošević mlajši, vnuk nekdanjega predsednika Socialistične republike Srbije v SFRJ in predsednika Zvezne republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, se je lani poleti podal v politiko. Pridružil se je Socialistični partiji Srbije (SPS), ki jo je leta 1990 ustanovil njegov dedek, in postal poslanec v srbskem parlamentu.

Na decembrskih parlamentarnih volitvah je bil Milošević namreč na kandidatni listi takoj za nosilcem liste, sicer predsednikom SPS Ivico Dačićem.

Čeprav premoženja družine Milošević ni mogoče v celoti oceniti, je del po poročanju Nova.rs pripadel tudi Marku Miloševiću mlajšemu. Kot je razvidno s spletne strani srbske agencije za preprečevanje korupcije, je v dar prejel 245 kvadratnih metrov veliko družinsko hišo v Požarevcu, kjer so pred tem živeli njegovi starši.

Poleg hiše je Marko Milošević mlajši v dar prejel še sadovnjak s skupno površino 1.159 kvadratnih metrov ter vinograd s površino 1.269 kvadratnih metrov. V lasti ima tudi pomožni objekt v izmeri 56 kvadratnih metrov. Prejel je še 29 kvadratnih metrov veliko umetno ustvarjeno zemljišče.

Foto: Google maps
Foto: Google maps
Foto: Google maps

Milošević mlajši naj bi kot poslanec mesečno zaslužil približno 160.000 srbskih dinarjev (okoli 1.365 evrov).

Marko Milošević mlajši se je rodil 14. januarja 1999, po dogajanju 5. oktobra leta 2000, ko je s položaja odstopil njegov dedek, pa je živel s svojo materjo Milico Gajić. Njegov oče, Marko Milošević, je tedaj pobegnil v Rusijo – tja se je odpravil leta 2000, ko se je po odstopu Slobodana Miloševića tudi njegovo ime pojavilo na seznamu Interpolove tiralice. Prav tam se je po 20 letih ponovno pojavil v javnosti, ko se je udeležil slovesnosti ob odkritju kipa Slobodana Miloševića.

Slobodan Milošević je leta 2006 umrl v Haagu, kjer so mu sodili zaradi vojnih zločinov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje