Zvezdnica se ima za srednji razred: “V primerjavi s kom? Jeffom Bezosom?”

Magazin 26. Maj 202411:54 0 komentarjev
Cate Blanchett
Cate Blanchett (Foto: PROFIMEDIA)

Zvezdnica filma Oceanovih 8 Cate Blanchett je prejšnji teden na filmskem festivalu v Cannesu razburila z izjavo, da sodi v "srednji razred". Usul se je plaz komentarjev, saj je njeno premoženje ocenjeno na skoraj 90 milijonov evrov. "Sodi v srednji razred v primerjavi s kom? Jeffom Bezosom," se je vprašal eden izmed njih.

Avstralska igralka Cate Blanchett je pred dnevi pritegnila precej pozornosti, a verjetno ne na način, kot bi si želela.

Na predstavitvi novega filma Govorice v Cannesu je presenetila z izjavo, da spada v srednji razred. Številni so ob njenih besedah zastrigli z ušesi, avstralska zvezdnica ima namreč pod palcem dobrih 87,5 milijona evrov.

“Sem belka, privilegirana, pripadnica srednjega razreda in lahko bi me obtožili, da imam kompleks belega rešitelja, a če sem popolnoma iskrena, je moja interakcija z begunci na terenu in tudi v preseljenih okoljih popolnoma spremenila moj pogled na svet,” je povedala, piše The New York Post.

Njena izjava je sprožila številne, tudi posmehljive, komentarje na družbenih omrežjih.

“Srednji razred v primerjavi s kom? Jeffom Bezosom?” se je vprašal eden od komentatorjev in dodal, da “bogati res nimajo občutka”. Da ne živi v realnem svetu, je ocenil drugi. “Če misli, da je ona srednji razred, kako bogati so v višjem razredu,” je še zapisano. Še eden pa je dodal: “Če je Cate Blanchett srednji razred, sem jaz žirafa.”

Nekateri zvesti oboževalci so ji stopili tudi v bran, da je “svoj srednji razred” primerjala v primerjavi z drugimi “še bogatejšimi” v filmski industriji. Spet drugi menijo, da govori o družbenem položaju in ne o bančnem stanju. “Položaj in denar sta popolnoma različni stvari. Morda se ima za srednji razred, saj nima “modre” kraljevske krvi.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!