Zvezdnik serije Oh, ta sedemdeseta spoznan za krivega dveh posilstev

Svet 01. Jun 202308:17 0 komentarjev
Danny Masterson
PROFIMEDIA

Losangeleška porota je znanega ameriškega igralca Dannyja Mastersona spoznala za krivega dveh posilstev. Zvezdniku humoristične serije Oh, ta sedemdeseta grozi do 30 let zapora.

Porota sodišča v Los Angelesu je odločila, da je zvezdnik humoristične serije Oh, ta sedemdeseta Danny Masterson kriv dveh od skupno treh posilstev, piše BBC. Igralcu, ki je vklenjen zapustil sodišče, grozi do 30 let zapora.

Posilstev, ki jih je zagrešil med letoma 2001 in 2003, so ga obtožile tri nekdanje predstavnice scientološke cerkve, katere vidni član je tudi Masterson. Tožilci so med drugim trdili, da se je želel igralec tudi s sklicevanjem na svoj ugledni položaj znotraj te cerkve izogniti odgovornosti. Prav tako so trdili, da je scientološka cerkev, ki se tudi sicer redno sooča z očitki različnih zlorab in spornih praks, skušala prikriti njegova dejanja.

Porota, sestavljena iz sedmih žensk in petih moških, pri odločitvi glede igralčeve odgovornosti za tretje posilstvo ni bila enotna, saj ga osem od dvanajstih članov porote ni spoznala za krivega. Masterson prav tako ni bil obtožen omamljanja žrtev, čeprav so žrtve med pričanji trdile tudi, da jih je igralec pred posilstvom brez njihove vednosti omamil.

“Doživljam zapleteno paleto čustev. Od olajšanja, izčrpanosti, moči do žalosti, vedoč, da se bo Danny Masterson, oseba, ki me je zlorabljala, soočil z odgovornostjo za svoja kriminalna dejanja,” je za Associated Press dejala ena od njegovih žrtev, ki jo je zvezdnik posilil leta 2003.

Njegova žena sodbo sprejela s solzami

Po poročanju CBS News je Mastersonova žena, igralka in model Bijou Phillips, jokala, ko so njenega moža odpeljali s sodišča. Njegova družina in prijatelji pa so po poročanju medijev obsedeli z okamnelimi obrazi.

Mastersonu so za očitana posilstva sodili že decembra 2022, vendar porota takrat ni mogla sprejeti sodbe. Tožilci so se zato odločili za ponovno sojenje, v sklopu katerega je sodnik odvetnikom žrtev dovolil, da predložijo nove dokaze, ki so bili izločeni iz prvega sojenja.

Obtožbe za posilstva proti Mastersonu so se prvič pojavile sicer že leta 2017, na vrhuncu gibanja #MeToo. Igralec se je takrat odzval z besedami, da ni bil obsojen ali spoznan za krivega za kaznivo dejanje ter da se je v takratnem ozračju zdelo, da človek velja za krivega v trenutku, ko je obtožen. Sodišče obtožnice takrat zaradi pomanjkanja dokazov ni vložilo.

Tudi tokrat so zvezdnikovi odvetniki skušali preprečiti sojenje, a so bili neuspešni.

Danny Masterson je slovenskemu občinstvu najbolj znan po vlogi Hyda v priljubljeni nanizanki Oh, ta sedemdeseta, ki jo je igral med letoma 1998 in 2006. Omenjena zločina je tako zagrešil v času svoje največje priljubljenosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!