Zvezni tožilci za Ghislaine Maxwell predlagajo od 30 do 55 let zaporne kazni

Svet 23. Jun 202219:06 1 komentar
Ghislaine Maxwell
Profimedia

Zvezni tožilci v ZDA so v pisni vlogi sodišču na Manhattnu predlagali, naj 60-letni Ghislaine Maxwell prihodnji torek izreče zaporno kazen v trajanju najmanj 30 let zaradi vloge, ki jo je imela pri spolnih zlorabah, ki jih je zagrešil pokojni milijarder Jeffrey Epstein. Maxwell je porota spoznala za krivo decembra lani.

Tožilci za Ghislaine Maxwell predlagajo kazen v razponu od 30 do 55 let zapora, medtem ko so njeni odvetniki v svoji vlogi prejšnji teden predlagali do pet let zapora. To so utemeljili z argumenti, da Maxwell ne bi smela odgovarjati za zločine, ki jih je izvršil Jeffrey Epstein, ko je od leta 1994 do leta 2004 zlorabljal mladoletna dekleta. Epstein je leta 2019 storil samomor, ko je v zaporu čakal na sojenje.

Odvetniki so predlog za nizko kazen utemeljevali s tem, da je bila Maxwell v mladosti domnevno tudi sama žrtev zlorab, v zaporu pa naj bi se soočala z grožnjami in grozljivimi razmerami, zaradi katerih je izgubljala lase in težo.

Tožilci so v svoji vlogi poudarili, da je Maxwell novačila dekleta in tudi sama sodelovala pri spolnih zlorabah. Živela je v razkošju in zato ni čudno, da so se ji zdele razmere v zaporu grozljive. “Kot se je videlo med sodnim procesom, je povsem zdrava in ima lase,” so zatrdili tožilci, glede groženj pa so pripisali, da je šlo za le delno resno grožnjo ene od zapornic, da bi Maxwell ubila, če bi ji kdo plačal milijon dolarjev.

Na koncu so poudarili še, da Maxwell ni nikoli izrazila obžalovanja za svoja dejanja ali pokazala sočutja do žrtev, ki so zaradi zlorab zaznamovane do konca življenja. Namesto tega je iskala izgovore in krivila vse druge.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje