Glovo slavi mednarodni dan žensk: Spoznajte navdihujoče zgodbe!

Oglas 08. Mar 202308:30
Glovo
promocijska fotografija

Vsako leto 8. marca obeležujemo Mednarodni dan žensk, namenjen ozaveščanju o enakopravnosti spolov in o izzivih, s katerimi se soočajo ženske po vsem svetu. Podjetje Glovo sodeluje z ženskami iz različnih kulturnih ozadij in znanji, kar odločilno prispeva k uspehu podjetja in k boljšemu razumevanju strank.

Njihov ekosistem sestavljajo partnerji, kurirji in zaposleni. Vanj si aktivno prizadevajo pritegniti ženske na različne položaje, od vodstvenih pozicij do kurirjev. Nekatere izmed njih, ki sodelujejo s podjetjem Glovo, smo povabili, da nam povedo več o svoji motivaciji, dejavnosti in poklicnih dosežkih.

“Sodelovanje z Glovo je svobodno in polno zanimivih ljudi, saj sem v tem času prejela mnogo življenjskih izkušenj, ki so me izoblikovale in mi dale več, kot si je kdaj koli predstavljala,” je povedala Tea Kiralj iz Maribora, ki se je po nabiranju delovnih izkušenj v Londonu, v času epidemije vrnila nazaj v Slovenijo in se odločila za delo kurirke. Med nasveti, ki jih Tea lahko prenese naprej, je, da se nikoli ne prenehajte učiti in sledite svojim sanjam. »Vse, česar se v življenju lotimo, nam da unikatno izkušnjo in na nas pusti pečat, za katerega se mnogokrat šele čez leta izkaže, kako zelo pomemben je bil. Spoznajte se, spoznajte svojo strast in sledite svojim sanjam, saj nobene sanje niso neuresničljive, če si nečesa iskreno in dovolj močno želimo.«

Tea Kiralj
promocijska fotografija

Mihaela Šugić je analitičarka in nadzornica v podjetju Glovo v Sloveniji. Je 27-letna Hrvatica iz majhnega mesta Nova Gradiška. Diplomirala je iz mednarodnega poslovanja na Reki, nato pa isto smer nadaljevala na podiplomskem študiju v Ljubljani. Ponosna je na to, da so njeni projekti vplivali na izboljšanje izkušenj uporabnikov. Delo za Glovo ji pomeni pomembno prelomnico v karieri, saj, kot pravi, ji podjetje ponuja številne priložnosti za karierni razvoj. »Še vedno se navdušujem nad neodvisnostjo, ki nam je dana pri zagonu projektov. Verjamem, da imamo takšno okolje zaradi neverjetne timske kulture, ki jo negujemo, saj je resnično navdihujoče delati s tako odličnimi strokovnjaki.« Njeno sporočilo vsem, zlasti pa ženskam, je, naj si upajo biti radovedne. »Ne bojte se spremeniti stvari, če menite, da ima sprememba smisel za vas in vaše načrte«.

Mihaela Šugić
promocijska fotografija

Katra Koman, soustanoviteljica blagovne znamke Boul, je ena od partneric podjetja Glovo v Sloveniji. Za seboj ima trdno in zvesto ekipo, ki ji pomaga ohranjati visoko kakovost izdelkov in storitev, zaradi česar so na koncu zadovoljne tudi njihove stranke. Pri sodelovanju s podjetjem Glovo se počuti, kot da dela s skupino ljudi, ki je del njene ekipe, kar omogoča rast obeh blagovnih znamk in podjetij. Njen nasvet vsem, zlasti ženskam, ki si prizadevajo uveljaviti svojo kariero, je, naj poskrbijo zase in za svoje bližnje ter dovolijo, da tudi drugi poskrbijo zanje. »Navdih iščem v vsaki ženski, ki jo srečam. Pogosto ga najdem v tistih, ki so na nek način drugačne od mene in od katerih se lahko kaj naučim. To so ženske iz vsakdanjega življenja, s katerimi se lahko poistovetim.«

Katra Koman
promocijska fotografija

Ob mednarodnem dnevu žensk opazen porast naročil cvetja in daril

Iz podjetja Glovo sporočajo, da je prejšnje leto ob mednarodnem dnevu žensk kar 7 % vseh podanih naročil vsebovalo cvetje in darila. In če ste mislili, da smo Slovenci skromni, ko gre za pozornost v obliki daril, se motite – Glovo je preteklo leto 8. marca dostavil kar 10-krat več naročil izdelkov iz kategorije cvetje in darila kot na običajen torek. Podatki kažejo, da smo Slovenci raje pozni dopoldanski darovalci, saj je več kot polovica vseh naročil iz kategorije cvetje in darila bila oddana tik pred poldnevom, med 10. in 12. uro.

In v katerem mestu ženske prejmejo največ daril za 8. marec? Ljubljana nedvomno prevladuje, saj so Ljubljančani oddali več kot polovico naročil cvetja in daril. Na drugem mestu so Mariborčani, sledijo pa Kranjčani in Koprčani. Najbolj priljubljene rože na 8. marec, so lani bile rdeče vrtnice, amarilis in roza vrtnice.

Na mednarodni dan žensk lahko uporabniki preko aplikacije Glovo s hitro dostavo na dom naročijo želeno hrano za romantični večer v dvoje, darilo v zadnjem trenutku ali šopek cvetja, s katerim bodo izkazali spoštovanje do žensk v njihovem življenju, pri čemer lahko izkoristijo posebne ponudbe (popuste ali brezplačno dostavo) izbranih partnerjev.

Za več informacij o Glovu obiščite https://about.glovoapp.com/.