Spoznajte razliko v nasmehu, ki vam jo prinaša nevidni zobni aparat

Oglas 27. Okt 202310:05
zobje
promocijska fotografija

Morda še vedno nimate tiste prave samozavesti, ki bi jo v življenju želeli imeti? S katero bi z lahkoto premagovali vse izzive in ovire. Razlog, zakaj je še niste zgradili, se lahko skriva v nešteto različnih težavah, ena od njih pa je tudi nezadovoljstvo z lastnim videzom.

Del osebne rasti je prav gotovo izgradnja zdrave samozavesti, katere glavni temelj je dobra samopodoba. Poleg vaših značajskih lastnosti in vpliva okolja, predvsem v času odraščanja, veliko vlogo pri tem igra tudi zadovoljstvo s svojim videzom. Neverjetno veliko ljudi namreč z njim ni zadovoljnih, kar očitno vpliva na njihovo dojemanje samih sebe.

Eden od zelo pomembnih prvih vtisov, ki jih ljudje naredimo z zunanjim videzom na druge, je prav gotovo nasmeh. Preden iščete razloge za svojo nesamozavest drugje, vendarle razmislite: ali se vedno in povsod z veseljem nasmehnete, ali vas ni nikoli sram pokazati svojih zob, ste z njimi stoodstotno zadovoljni (tudi če ti niso popolni po merilih družbe, ste lahko vi sami povsem zadovoljni z njimi, če so le zdravi)?

Če si boste odgovorili, da s svojim nasmehom niste zadovoljni, da vas je pogosto sram svojih zob in se zato tudi očitno manj (sproščeno) nasmihate in smejete z drugimi, potem je čas za razmislek, kako bi to lahko spremenili, saj ima velik vpliv na kakovost vašega življenja. Sproščenost, nasmeh, smeh – vse to so ”mostovi” do drugih ljudi, kajti vodijo v dobre odnose z drugimi brez negotovosti in drugačnih zadržkov.

Kaj če bi poskrbeli za svoj nasmeh?

Ne glede na to, koliko ste stari, vedno se lahko odločite, da boste izboljšali svoj nasmeh. Povzemamo nekaj osnovnih načinov, kako to storiti:

– Prvi korak mora biti seveda zdravje zob, ki vpliva tudi na njihov videz, zato obvezno premišljeno skrbite za svojo prehrano in ustrezno higieno ter redne obiske pri zobozdravniku.

– Za zdrav nasmeh je pomemben pravilen ugriz. Zanj se običajno poskrbi že v otroštvu, saj ima lahko nepravilen ugriz zelo negativne posledice na zdravje zob in ustne votline. Pozneje v življenju lahko za nepravilen ugriz poskrbijo tudi poškodovani in manjkajoči zobje, ki spremenijo naš videz in govor ter močno vplivajo na žvečenje in posledično na prehranjevanje. Za zdrav in tudi samozavesten nasmeh je nujen t. i. harmonični ugriz oz. enakomerna obremenitev vseh zob v naših ustih.

– Za svoj nasmeh lahko poskrbite tudi z zobnimi luskami, ki se trdno pritrdijo na sprednjo površino zoba in pomagajo izboljšati barvo zob, neenakomeren rob zoba ali površino, povečane medzobne prostore itd.

– Seveda pa za pravilen in lep ugriz poskrbijo predvsem zobni aparati. Tokrat vam ne predstavljamo klasičnih zobnih aparatov, temveč nevidni zobni aparat Invisalign.

zobje
promocijska fotografija

Da, prav ste slišali, gre za nevidni aparat, ki diskretno in brez nelagodja preoblikuje vaš nasmeh, zaradi česar je lahko vaša najboljšo izbira ortodontskega zdravljenja.

Invisalign korenito spreminja ortodontsko zdravljenje, saj z uporabo napredne tehnologije in nevidnih poravnalcev za poravnavo zob popolnoma nadomesti uporabo klasičnih zobnih aparatov. S poudarkom na estetiki, priročnosti in učinkovitih rezultatih je Invisalign postal prva izbira za milijone ljudi, ki iščejo nevidno pot do popolnega nasmeha.

Ena od pacientk je preprosto zaupala:

“Trajalo je tri mesece, dokler nisem imela popolnih zob, ki sem si jih vedno želela. Zdaj sem veliko bolj samozavestna s svojim nasmehom.”

Zakaj vam priporočamo aparat Invisalign? To so njegove prednosti:

– Nevidnost, saj je izdelan iz posebne plastike, zaradi katere je komaj opazen, ko ga nosite.

– Prilagodljivost, saj je posebej prilagojen vašim zobozdravstvenim potrebam.

– Snemljivost oz. možnost odstranitve zobnega aparata vam omogoča brezskrbno uživanje v hrani in pijači, prav tako vam olajša ščetkanje in nitkanje.

– Udobnost, saj Invisalign za svoje delovanje ne potrebuje kovinskih zvezdic ali žic.

– Učinkoviti rezultati, kajti najsodobnejša tehnologija, ki jo uporablja Invisalign, omogoča predvidljive in učinkovite rezultate ortodontskega zdravljenja. Večina terapij je zaključena v 12 do 18 mesecih.

Preverite in se posvetujte, ali je nevidni aparat najboljša izbira tudi za vas

Invisalign je učinkovita možnost zdravljenja za večino najstnikov in odraslih, ki želijo odpraviti svoje ortodontske težave. Če želite ugotoviti, ali je Invisalign najboljša rešitev za vas, se prijavite na prvi pregled, kjer se boste o vseh podrobnostih posvetovali z dr. Živo Tatalović Mešiček. Vse dodatne informacije najdete TU.