Med Parizom in Ljubljano: zaradi tekme prestavili sestanke

Šport 05. Avg 202113:46 > 17:55 0 komentarjev
Veleposlaništvo Slovenije v Franciji tekma olimpijske igre
Veleposlaništvo Slovenije v Franciji

Eni z zastavami in v dresih pred zasloni, drugi med delom vsaj z enim ušesom. Polfinalno tekmo na olimpijskih igrah so danes spremljali tudi v podjetjih in v državni upravi. Ekipa veleposlaništva v Parizu pa se je pred tekmo v polni navijaški opremi sprehodila pod eno največjih pariških znamenitosti, Eifflovim stolpom.

Zgodovinski uspeh slovenske košarkarske reprezentance, ki je v svojem prvem nastopu na olimpijskih igrah prišla med najboljše štiri ekipe sveta, le redko koga pusti ravnodušnega.

Sredi poletja je veliko ljudi na dopustih, navijaški duh ob polfinalni tekmi med slovensko in francosko košarkarsko reprezentanco pa seveda vlada tudi tam, kjer danes delajo. Pa tudi prepričanju, da bi Slovenija v polfinalni tekmi lahko preskočila še Francijo (to se na koncu kljub borbeni igri naših ni uresničilo – Francozi so bili za eno točko boljši, Slovenija bo v soboto za tretje mesto igrala z Avstralijo).

Tekmi prilagojen urnik

“Priznamo, ni nas malo, ki smo denimo sestanke nekoliko prilagodili urniku tekme,” nam je na vprašanje, ali bodo spremljali tekmo, odgovorila Maja Jaklič iz NLB. Seveda se bančni promet in storitve ne morejo ustaviti, a v NLB pravijo, da se ravno ob 13. uri večina njihovih poslovalnic za eno uro zapre. “Tako bodo lahko naši zaposleni tekmo spremljali vsaj z enim ušesom.”

V polni opremi pred zasloni

V spletni agenciji Optiweb so tako na sedežu v Škofji Loki kot v novoodprti pisarni v Ljubljani organizirali skupinski ogled tekme.

“Naročili smo navijaško opremo. Kdor je želel, si je lahko izbral zastavo in navijaški dres, tako da bomo polno opremljeni pred zasloni,” pravi direktor Miha Lavtar. Za to so se odločili, da se podružijo in da skupaj pošljejo “malo energije na drug konec sveta”.

Je zmaga mogoča? “Seveda,” pravi Lavtar. In še o sanjskem zaključku finalne tekme z Američani, če bi nam danes uspelo: “Da bi v zadnjih sekundah tekme Dončić odločil tekmo s svojim znamenitim step back metom.

Fotografija iz Optiweba:

Kdor ne gleda, ni Slovenec

Tako pa pravijo v Ljubljanskih mlekarnah, kjer je med tekmo – kot sporoča njihov varnostnik – “rampa” zaprta.

Omenimo, da je največje mlekarsko podjetje sicer v lasti francoskega Lactalisa.

Nalezljiva kemija, ki pelje na vrh

Tudi v Pivovarni Laško Union je navijaški duh na vrhuncu v vseh oddelkih, tako v Ljubljani kot v Laškem, pravi vodja komuniciranja Alenka Rozman. Danes stiskajo pesti za naše košarkarje. Na več lokacijah v podjetju omogočajo ogled tekme, nekateri sodelavci pa navijajo doma.

“Povezanost in čarobna kemija v slovenski ekipi sta nalezljivi in verjamemo, da peljeta na vrh,” dodaja Rozmanova.

Takole tekmo spremlja del njihove ekipe v Ljubljani:

 

Pivovarna Laško Union olimpijske
Pivovarna Laško Union

V Mercatorju delajo – in držijo pesti

V Mercatorju pravijo, da ogledov v podjetju ne organizirajo, saj so njihove trgovine seveda odprte, proizvodnja in logistika pa jih morata podpirati.

“Nekateri zaposleni v režijskih službah bodo morda ujeli kak trenutek tekme in se med seboj obveščajo o poteku, seveda pa vsi držimo pesti za naše fante in jim želimo zmago,” sporočajo iz trgovskega podjetja.

Zaradi košarke zaprto

V mariborskem podjetju Mikro+polo so tekmo gledali vsi zaposleni, podjetje pa “zaprli” za dve uri, nam je povedal direktor Marko Verdev.

košarka košarka
Mikro+polo
košarka košarka
Mikro+polo
košarka košarka
Mikro+polo
košarka košarka
Mikro+polo

Tudi Furs navija

Na Finančni upravi RS pravijo, da pričakujejo tako predstavo naših košarkarjev kot na prejšnjih tekmah.

Ali bodo na Davčni ulici spremljali tekmo, pa nam niso razkrili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!