Množica na Kongresnem trgu sprejela olimpijce: “Navijanje se je čutilo do Tokia”

Slovenija 10. Avg 202122:18 > 22:45 0 komentarjev
Sprejem za olimpijce
Borut Živulovič/BOBO

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je množica navijačev sprejela slovenske olimpijce. "Kdor ne skače ni Slovenc'," je odmevalo.

Množica navijačev je na Kongresnem trgu v Ljubljani sprejela in pozdravila slovenske olimpijce. Po besedah predsednik Slovenskega olimpijskega komiteja Bogdan Gabrovec so polni zadovoljstva in sreče. “Vse, kar smo videli, je navduševalo nas in naše otroke, da bodo nadaljevali prečudovito zgodbo, ki se je dogajala v Tokiu,” je dejal množici.

Zbrane je pozdravil tudi vodja slovenske olimpijske delegacije v Tokiu Miro Cerar.

Kustec odsvetovali govor na Kongresnem trgu

Danes sta olimpijce sprejela tudi predsednik države Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. Po informacijah iz krogov olimpijskega komiteja Slovenije naj bi Kustec želela imeti govor tudi na Kongresnem trgu, pa so jo v OKS posvarili na veliko verjetnost, da bo izžvižgana. Govora na Kongresnem trgu zatem ni imela. 

Pet medalj za Slovenijo

Slovenski športniki so na olimpijskih igrah v Tokiu osvojili pet medalj. Zlato kolajno so osvojili športna plezalka Janja Garnbret, kanuist Benjamin Savšek in kolesar Primož Roglič, srebrno judoistka Tina Trstenjak, bronasto pa kolesar Tadej Pogačar.

Tina Mrak, Veronika Macarol, Peter Kauzer Tina Mrak, Veronika Macarol, Peter Kauzer
Borut Živulovič/BOBO
Sprejem za olimpijce Sprejem za olimpijce
Borut Živulovič/BOBO
Bogdan Gabrovec Bogdan Gabrovec
Borut Živulovič/BOBO
Pero Lovšin Pero Lovšin
Borut Živulovič/BOBO

Navijanje se je čutilo do Tokia

Prvi je pred navijače stopil zlati Benjamin Savšek. “Hvala Slovenija za navijanje, ki se je čutilo do Tokia, to nas je poneslo,” se je zahvalil navijačem.

Športna plezalka Janja Garnbret, ki so jo navijači že včeraj sprejeli na letališču Jožeta Pučnika, je na oder stopila v spremstvu župana Ljubljane Zorana Jankovića, ki je ponovno napovedal gradnjo novega plezalnega centra v Ljubljani.

Judoistka Tina Trstenjak je napovedala, da si bo najprej vzela nekaj počitka, si pa želi, da bi se uvrstila na bližnje tekmovanje v Parizu. Bronasti Tadej Pogačar je množico pozdravil prek video klica, prav tako tudi zlati Primož Roglič, ki je zbranim dejal, da je njegova zmaga skupna zmaga vseh: “V čast in ponos mi je bilo zastopati slovenske barve.”

Zaradi odsotnosti članov olimpijske reprezentance so slovenski košarkarji že predčasno sporočili, da se sprejema na Kongresnem trgu ne bodo udeležili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!