Pokanja vse manj, se nam obeta popolna prepoved pirotehnike in ognjemetov?

N1 Studio 28. Dec 202204:593 komentarji

Ta teden je v Sloveniji dovoljena uporaba pirotehničnih sredstev, katerih glavni učinek je pok. Je napočil čas za popolno prepoved?

POUDARKI ODDAJE

Kmetijstvo ministrstvo je sicer pozvalo k prenehanju uporabe pirotehnike, saj poleg nevarnosti za človeka predstavlja tudi nevarnost za živali. A zaostrovanja zakonodaje kljub temu na vladi še niso predlagali, zaenkrat kaže, da popolni prepovedi pirotehnike niso naklonjeni. Se lahko to zgodi v tem mandatu, koliko je pirotehnika pri nas sploh še v uporabi, kako jo čutijo živali, kako jih lahko zaščitimo?

O vsem tem smo se pogovarjali z gosti. V studiu sta bila Maša Cerjak Kastelic iz društva za zaščito živali Ljubljana in višji samostojni policijski inšpektor v upravi uniformirane policije Daniel Jug. Prek video povezave pa sta se v oddajo na koncu vključili tudi predsednica državnega zbora iz Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič in podpredsednica državnega zbora iz SD Meira Hot, ki sta napovedali svoje nadaljnje aktivnosti pri zaostrovanju zakonodaje na področju pirotehnike.

Podkast: oddajo lahko tudi poslušate

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar