Središče Ljubljane znova v primežu prometnega kaosa (FOTO & VIDEO)

N1 video 24. Nov 202315:32 > 19:34 7 komentarjev

Konec tedna je bil znova v znamenju prometne gneče in zastojev. Promet je bil popoldne povečan predvsem na ljubljanski obvoznici in cestah, ki vodijo iz ter v mestno središče.

Zaradi popoldanske prometne konice je v središču Ljubljane ponovno nastal prometni kaos. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je bil sicer promet povečan tudi na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz ter v mestno središče.

Promet ob konicah se sicer vselej zgosti, a kot nam so nam pred kratkim pojasnili na Ljubljanskem potniškem prometu (LPP), največjo težavo predstavljajo vozniki, ki prepozno zapeljejo v križišče ter tam ob rdeči luči tudi obstanejo.

Tudi na Policijski upravi Ljubljana so za N1 pojasnili, da se v času prometnih konic srečujejo z izredno povečanim prometom v samem središču mesta ter da ob tovrstnih dogodkih policisti nemudoma začnejo z urejanjem prometa. Ob tem so dodali, da policisti prometa ne morejo pospešiti, lahko le poskušajo vplivati na samo stanje v križišču, kjer vzpostavijo upoštevanje prometne kulture in prometnih pravil.

Prometni kaos v Ljubljani Prometni kaos v Ljubljani
Foto: Denis Sadiković/N1
Prometni kaos v Ljubljani Prometni kaos v Ljubljani
Foto: Denis Sadiković/N1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje