Slovenski naval na hrvaške kampe: katere destinacije so najbolj priljubljene?

Potovanja 24. Nov 202310:22 1 komentar
Lošinj
Mali Lošinj (Foto: PROFIMEDIA)

Slovenci smo v hrvaških kampih to sezono ustvarili rekordne tri milijone nočitev. Hrvati pravijo, da so z izkupičkom kamping sezone zadovoljni, se pa zavedajo, da bo naslednje leto prineslo še več izzivov.

Na Hrvaškem so z izkupičkom turistične sezone v kampih zadovoljni. Vsaj tako pravijo v njihovi turistični skupnosti, kjer navajajo, da je hrvaški kamping sektor letos imel rast v primerjavi z rekordnim letom 2022 – kampi so od začetka leta dosegli skoraj 21,5 milijona prenočitev.

Na hrvaškem kamping kongresu je bilo predstavljeno, da je bila največja rast števila prenočitev letos zabeležena iz Madžarske, od koder je na Hrvaško letos prišlo 19 odstotkov več turistov, ki so prenočili v kampih. Sledi Poljska z devetodstotnim povečanjem, nato pa Švica in domači gostje s šestodstotnim povečanjem v primerjavi z letom 2022.

Kaj pa Slovenci?

Kot so sporočili iz hrvaške turistične skupnosti, se od vseh Slovencev, ki počitnikujejo na Hrvaškem, slabih 30 odstotkov odloči za dopust v kampih. “Letos pa je zaznano rekordno število slovenskih kampistov, ki so v začetku novembra presegli mejo treh milijonov nočitev oziroma je ta rezultat za 3 odstotke višji kot v letu 2022.”

In kam smo se najraje odpravljali? V kampe na Lošinju, v Umagu, Novalji, Medulinu in Vrsarju.

Veljko Ostojić, direktor Hrvaškega združenja za turizem in predsednik izvršnega odbora Kamping združenja Hrvaške, je sicer dejal, da se bodo naslednje leto spopadali še z več izzivi kot letos, saj pričakujejo “gospodarske izzive na naših najpomembnejših izvorih turizma, pa tudi agresivno konkurenco sredozemskih destinacij”. “Še toliko pomembneje bo gostom zagotoviti ustrezno kakovost za denar, tako prek kakovosti objektov kot tudi storitev, za kar moramo pravočasno zagotoviti primerno število in kakovost delovne sile,” je še dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje