Vandale ujele kamere: razbili steklo in se takoj napotili proti televizorjem

N1 video 01. Okt 202312:48 0 komentarjev

V Philadelphii je več mladih organizirano napadlo in izropalo številne trgovine. Kot je sporočila tamkajšnja policija, so prijeli najmanj 52 ljudi. Lokalni mediji ameriške zvezne države Pensilvanije poročajo, da so med njimi najmanj tri mladoletne osebe.

Mladi so razbijali izložbe in vrata, vdrli v trgovine, kot so Apple, Foot Locker in Lululemon ter najmanj 18 trgovin z alkoholnimi pijačami. Polnili so vreče in se nato razbežali.

Napadi na trgovine so sledili mirnim protestom zaradi odločitve sodišča, ki je zavrglo obtožnico o umoru proti policistu, ki je ustrelil neoboroženega voznika avtomobila Eddieja Irizzaryja. Vršilec dolžnosti policijskega komisarja Philadelphie John Stanford je na novinarski konferenci zatrdil, da roparji niso bili povezani s protestom.

Šlo naj bi le za skupino kriminalnih oportunistov, ki so izkoristili povečano prisotnost policije na protestu. Podobni napadi skupine mladih v trgovinah po ZDA so zadnje čase dokaj pogosti, predvsem v večjih mestih, kot so New York, San Francisco, Chicago in Los Angeles.

Veriga trgovin Target je na primer v torek naznanila zaprtje devetih trgovin v štirih zveznih državah, ker zaradi kraj in organiziranega ropanja ne želijo tvegati varnosti osebja in strank.