Spopad Irgl – Gantar o Logarju in Pirc Musar: kdo se vtika in kdo bo pravičen

Podkast 10. Nov 202218:13 4 komentarji

Eva Irgl je poslanka SDS in v predsedniški tekmi podpira Anžeta Logarja. Pavel Gantar je nekdanji predsednik državnega zbora, ki podpira Natašo Pirc Musar. V N1 podkastu se pogovarjata in soočata o obeh kandidatih, volilni kampanji in politiki.

N1 podkast je tokrat drugačen; svoja mnenja o predsedniških kandidatih Anžetu Logarju in Nataši Pirc Musar sta soočila njuna podpornika Eva Irgl in Pavel Gantar. V podkastu je med podpornikoma, ki sta govorila o svojih kandidatih, prišlo do izraza več razlik, kot jih pokažeta kandidata v zadnjih soočenjih oziroma sta bila podpornika v soočenju bolj polemična, kot sta zadnje čase kandidata.

Zakaj ju podpirata, kdaj sta se odločila za to in zakaj, kakšna bi bila Slovenija, če bi bil predsednik Anže Logar, in kakšna, če bi bila predsednica Nataša Pirc Musar? Kdo se na soočenjih vtika v koga, kdo je za strpnost, kdo bo bolj pravičen, kakšne so njune lastnosti, kakšne so slabe strani, kdo se spreneveda in komu je nerodno? Eva Irgl in Pavel Gantar sta izmenjala kar nekaj ostrih stališč in si nasprotovala v pogledih, kdo in zakaj naj bo naslednji predsednik ali predsednica države.

Pavel Gantar pove, da je Nataši Pirc Musar že pred več leti napovedal, da jo bo podprl pri kandidaturi, če se bo kdaj podala v tekmo za predsednico države. Pojavil se je tudi v njenem oglasnem spotu na družbenih omrežjih in bil eden od 14 posameznikov iz različnih sfer družbe, ki so jo podprle, ko je junija najavila svojo kandidaturo za predsednico države.

Eva Irgl je ne le politična sopotnica Anžeta Logarja, ampak tudi njegova osebna prijateljica, poleg Janeza Janše je bila edina iz poslanske skupine SDS, ki je bila na volilni večer ob koncu prvega kroga volitev v Logarjevem štabu.

Nataša Pirc Musar ima izrazit smisel za javno dobro, je prepričan Pavel Gantar. Eva Irgl trdi, da je Anžetu Logarju izjemno pomembna pravičnost. Prav pravičnost tudi Nataši Pirc Musar pripisuje Gantar … in oba sta svojima kandidatoma pripisala, da bo zaradi njiju, če zmagata, Slovenija po volitvah bolj sproščena. Kakšni pa so “nahrbtniki”, ki jih nosita? Kaj očita Pavel Gantar Anžetu Logarju in kaj Eva Irgl Nataši Pirc Musar? Kako sta zagovarjala svoja kandidata in kako ocenjujeta kampanjo, ki se bo jutri ob polnoči zaključila z volilnim molkom pred nedeljskimi volitvami?

Pogovor v N1 podkastu si lahko ogledate v posnetku na vrhu strani ali poslušate v spodnjem tonskem posnetku.

Podkaste N1 Slovenija lahko poslušate in se nanje naročite na platformah APPLE PODCASTSSPOTIFYSOUNDCLOUDGOOGLE PODCASTSTITCHERCASTBOX in DEEZER.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

 

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje