FINALNO N1 SOOČENJE: Pogovor z Robertom Golobom, SDS je soočenje zavrnila

N1 video 21. Apr 202211:25 > 18:18 20 komentarjev

V končnici letošnje volilne tekme na N1 Slovenija smo pripravili zadnje predvolilno soočenje pred parlamentarnimi volitvami, ki bodo v nedeljo, 24. aprila. Za zmago in mandat za sestavo nove vlade se borita Gibanje Svoboda Roberta Goloba in SDS Janeza Janše. V zadnje soočenje na N1 smo povabili oba predsednika teh dveh strank, a je SDS – brez pojasnila, zakaj – sporočila, da ne bo ne Janše ne kogarkoli drugega iz stranke SDS. Robert Golob je udeležbo potrdil.

Kakšna so v resnici njegova stališča do epidemije in covida, ki ga v tem trenutku v domači Novi Gorici preboleva tudi sam? Ali glede na zadnje javnomnenjske raziskave še vedno pričakuje, da bo po volitvah vlado sestavljal on? In kaj bo storil, če ne bo mogel sestaviti močne vlade? Bo, če bo vlado po volitvah sestavljala SDS, Golob v parlamentu poslanec?

Kako pojasnjuje najtežje izzive, ki čakajo zdravstvo? Kako račun na njegovo ime na banki v Bukarešti? Kako odgovarja na ugotovitev ministrstva za gospodarstvo, da je bil GEN-I v zadnjih petih letih dve leti zavezanec za Lahovnikov zakon? In ali že vnaprej o legitimnosti volitev dvomi tudi on?

V končnici letošnje volilne tekme smo na N1 Slovenija v zadnje soočenje pred parlamentarnimi volitvami, ki si ga lahko tudi preberete, in sicer TUKAJ, povabili predsednika ali predstavnika dveh strank, ki se bosta v nedeljo pomerili za zmago in za mandat za sestavo nove vlade. SDS je brez pojasnila, zakaj, sporočila, da v soočenje z Golobom ne bo ne Janeza Janše ne kogarkoli drugega iz stranke SDS. Robert Golob je udeležbo potrdil.

Podkast: Oddajo lahko tudi poslušate

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje