V tesni bitki za drugi krog z Logarjem vodi Nataša Pirc Musar

Slovenija 20. Okt 202219:27 7 komentarjev
Milan Brglez, Anže Logar, Nataša Pirc Musar
N1

Po zadnji javnomnenjski raziskavi Mediane pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami, ki sta jo objavila Delo in POP TV, bi se v drugi krog uvrstila Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Lahko Milan Brglez v končnici volilne tekme še ujame preboj v drugi krog?

Zadnja raziskava Mediane pred nedeljskimi volitvami predsednika republike, ki sta jo objavila Delo in POP TV, kaže stabilno podporo Anžetu Logarju. Raziskava mu je med tistimi, ki so dejali, da se bodo volitev verjetno udeležili, namenila 30,1-odstotno podporo.

Sledijo Nataša Pirc Musar (20,5 %), Milan Brglez (17,3 %), Vladimir Prebilič (10,7 %), Janez Cigler Kralj (6,6 %), Miha Kordiš (5,4 %) in Sabina Senčar (4 %).

Nataša Pirc Musar
Jan Gregorc/N1

Glede na to, da so do volitev še trije dnevi, je vprašanje, ali je že mogoče z gotovostjo reči, da se bo v drugi krog z Logarjem uvrstila Nataša Pirc Musar, ki jo je v sredo odločno podprl tudi prvi predsednik republike Milan Kučan, ali ne? Delo poroča, da bi se ob upoštevanju skrajnih vrednosti intervalov zaupanja tudi Milan Brglez še lahko uvrstil v finale predsedniške tekme.

milan brglez, robert golob, tanja fajon
Borut Živulović/Bobo

Bitka za uvrstitev v drugi krog z Logarjem je med Natašo Pirc Musar, ki kandidira s podpisi volilcev, in Milanom Brglezom, ki je kandidat koalicijskih strank Gibanje Svoboda in Socialnih demokratov, je sodeč po raziskavah javnega mnenja tesna že ves zadnji teden pred dnevom glasovanja.

Glede na odgovore na vprašanje, ali se bodo udeležili volitev, raziskava Mediane kaže tudi, da bo volilna udeležba višja od udeležbe na zadnjih predsedniških volitvah, in sicer nekaj več kot 55-odstotna.