Na volitve z Ivanom Galetom še poslanka Levice, raper in znana kuharica

Slovenija 25. Mar 202214:15 > 15:04 1 komentar
Naša prihodnost in Dobra država
Naša prihodnost/FACEBOOK

Kandidature za aprilske državnozborske volitve sta v vseh volilnih okrajih v četrtek vložili tudi stranki Naša prihodnost Ivana Galeta in Dobra država Smiljana Mekicarja. Ob predsednikih strank bodo na skupni listi kandidirali tudi poslanka Violeta Tomić, raper Zlatko in kuharica Alma Rekić.

Stranki Naša prihodnost Ivana Galeta in Dobra država, ki jo vodi Smiljan Mekicar, sta v četrtek vložili kandidature v vseh volilnih enotah. V sodelovanju z Zvezo za Dolenjsko in gibanjem SOS se na volitve podajajo z 78 kandidati. Ob predsednikih strank bodo med drugim kandidirali še poslanka Violeta Tomić, raper Zlatko in kuharica Alma Rekić. Na skupni kandidatni listi bo med znanimi imeni kandidirala tudi nekdanja vrhunska plavalka in trenerka plavanja Metka Sparavec Malenko.

Tomić je bila do nedavnega v stranki Levica, a je v začetku leta iz stranke izstopila. Z Levico je bila povezana tudi Rekić, saj je kot kandidatka omenjene stranke kandidirala na županskih volitvah v občini Jesenice. Hkrati je širši javnosti znana tudi po sodelovanju v oddaji MasterChef Slovenija, kjer je bila sodnica. “Alma Rekić je oseba, ki je s srcem in energijo pomagala nekaterim žvižgačem, ki smo jim nudili zaščito tudi v Centru za zaščito žvižgačev. Res sem hvaležen, da je sprejela povabilo, da kandidira na naši listi,” je o kandidatki Rekić dejal Gale.

Stranka Naša prihodnost se je sicer po besedah njihovega predsednika o morebitnem sodelovanju pogovarjala s številnimi političnimi akterji, skupno kandidatno listo pa so oblikovali s stranko, s katero si delijo več programskih točk. Med slednjimi je Gale na današnji novinarski konferenci izpostavil naslavljanje problema korupcije in transparentnost. Kot je še poudaril, si bodo predvsem prizadevali ponuditi “novo, svežo zgodbo, brez ozadij”.

“V politiko je treba vpeljati nove vzorce delovanja. V svojem delovanju ne bom nikoli pristajal na neke čudne kompromise, ker vemo, kam lahko ti pripeljejo in vemo, na kateri točki smo danes,” je dejal Gale.

Mekicar je ob tem izrazil prepričanje, da morata biti stranki del naslednjega sklica DZ, saj da skupna lista ponuja rešitev za nastalo situacijo delitve v državi. Med ključnimi programskimi točkami je med drugim izpostavil preganjanje korupcije, zagotavljanje učinkovitega zdravstva, pravično državo za vse, trajnostni razvoj, odprto družbo znanja in inovacij. Hkrati je prepričan, da so politične stranke povezovalni element, “most med državo in družbo”. Po njegovih besedah pa ne izključujejo sodelovanja z nobeno izmed obstoječih strank, če bodo lahko ob tem izpolnjevali cilje, ki so si jih zadali.

V strankah se sicer s skupno kandidatno listo na parlamentarne volitve podajajo s ciljem doseči rezultat, ki bi jim v parlamentu prinesel 10 poslanskih sedežev. Prepričani so, da je tak rezultat zanje tudi dosegljiv. Kot je namreč prepričana podpredsednica stranke Naša prihodnost Violeta Bulc, ki bo prav tako kandidirala na skupni listi, bodo zanje volili vsi starši, ki so bili priča, kaj se je v zadnjih dveh letih dogajalo s slovenskim izobraževalnim sistemom, vsi, ki so spregledali manipulacijo zadnjih dveh let, in vsi, ki verjamejo, da Slovenija potrebuje neodvisne medije.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje