SD na volitve z največ ženskami in mladimi v zgodovini stranke

Slovenija 22. Mar 202217:46 0 komentarjev
SD
Borut Živulović/BOBO

Stranka SD je v ponedeljek vložila kandidatne liste za aprilske državnozborske volitve v vseh osmih volilnih enotah po Sloveniji. Predsednica stranke Tanja Fajon je ob tem dejala, da se na volitve odpravljajo z največ ženskami in mladimi v zgodovini stranke.

V SD so v ponedeljek vložili kandidatne liste v vseh osmih volilnih enotah po Sloveniji. Predsednica stranke Tanja Fajon je ob tem povedala, da imajo odličen načrt, sposobno ekipo, željo po spremembah in energijo, da delajo drugače. Na volitve se podajajo s 86 kandidatkami in kandidati, med njimi pa je največ žensk in mladih v zgodovini stranke.

Fajon je dejala, da je njena zaveza volivkam in volivcem, da želijo nov začetek, da so pripravljeni na spremembe ter da gredo na zmago. Poudarila je še, da stranko odlikuje ženska in mladostna energija, kar je “vse, kar politika potrebuje”.

V odgovoru na vprašanje o povolilnem povezovanju s SDS je Fajon zavrnila možnost sodelovanja s to stranko, ki je “v tej državi naredila veliko škode”. Po njenih besedah SD ne sodeluje s strankami, ki kršijo ustavo in zakonodajo, ki vodijo nespoštljiv dialog, ki diskreditirajo ljudi in omejujejo kritično misel in civilno družbo. Fajon ne vidi priložnosti za sodelovanje s strankami, ki niso blizu njihovim vrednotam in vrednotam strpnosti, spoštljivosti in dialoga.

Naravnega zaveznika vidi v Gibanju Svoboda. Dejala je, da jih družijo “iste vrednote in ista želja, da zamenjamo vlado, naredimo nov začetek in ljudem vrnemo normalnost”. O povezovanju Gibanja Svoboda s strankami KUL pa je Fajon povedala, da se bodo zagotovo pogovarjali, če bodo dobili kakršnokoli ponudbo.

O kadrovanju po volitvah se predsednica SD ne pogovarja z nikomer. “Najprej moramo dobiti zaupanje volivk in volivcev, rezultat, potem se bomo pa odločali, kdo je tisti, ki bo imel tolikšno zaupanje, da lahko oblikuje in sestavi naslednjo vlado,” je povedala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!