Znan vrstni red kandidatov na predsedniških volitvah

Slovenija 04. Okt 202211:16 3 komentarji
Žrebanje predsedniških kandidatov, volitve
N1/Denis Sadiković

V hotelu InterContinental je potekalo žrebanje vrstnega reda predsedniških kandidatov, ki se bodo 23. oktobra potegovali za mesto predsednika republike.

Državna volilna komisija je v torek izžrebala vrstni red kandidatov na volitvah za predsednika države 23. oktobra. Sedem kandidatov, za katere bodo volilci lahko volili, se bo na glasovnici zvrstilo v naslednjem vrstnem redu:

  1. Milan Brglez
  2. Anže Logar
  3. Janez Cigler Kralj
  4. Miha Kordiš
  5. Nataša Pirc Musar
  6. Vladimir Prebilič
  7. Sabina Senčar

Za večino kandidatov oziroma njihovih predstavnikov vrstni red ne pomeni prevelike teže, več pozornosti bodo namenjali predsedniški kampanji in soočenjem, pozvali pa so tudi k udeležbi na volitvah. Edini predsedniški kandidat, ki se je udeležil žreba, je bil kočevski župan Vladimir Prebilič.

Predsednik stranke Resnica Zoran Stevanović, ki je v imenu predsedniške kandidatke Sabine Senčar izžrebal številko sedem, je povedal, da se mu to število zdi pravljično in zaradi tega še bolj verjame v uspeh njihove kandidatke. “Vrstni red nikakor ne igra nikakršne vloge pri nas, je pa res ena lepa, pravljična številka,” je še dodal Stevanović.

“Vsekakor smo pričakovali število od ena do sedem,” pa se je pošalil glavni tajnik Nove Slovenije Robert Ilc, ki je dodal, da je njihov predsedniški kandidat Janez Cigler Kralj zadovoljen z žrebom. Izrazil je tudi upanje, da bo kampanja v svojem zaključku ostala korektna in strpna.

Prvopodpisana pod kandidaturo Anžeta Logarja Romana Jordan meni, da je Logar “tako odličen kandidat, da je dejansko vseeno, katero številko bo imel na glasovnici” in dodala, da verjame v njegovo zmago na predsedniških volitvah.

Biserka Marolt Meden, ki je predstavljala Natašo Pirc Musar, je po žrebu dejala, da so z izžrebano številko zadovoljni in dodala: “Srečno vsem, pojdimo na volitve in naj najboljši zmaga. Po mojem mnenju pa je to Nataša Pirc Musar.”

Kaj žrebanju sledi, je povedal direktor službe Državne volilne komisije Dušan Vučko:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje