Elon Musk bi kupil celotni Twitter

Gospodarstvo 14. Apr 202213:16 > 14:21 1 komentar
PROFIMEDIA

Elon Musk se zanima za nakup Twitterja. Prepričan, da je pravi človek za to, da "odkleni [Twitterjev] izjemni potencial", je za nakup pripravljen odšteti 41 milijard dolarjev.

Milijarder Elon Musk se zanima za nakup Twitterja, za kar ponuja 41 milijard ameriških dolarjev (več kot 37 milijard evrov). Muskova ponudba prihaja nekaj dni za tem, ko je kot največji delničar zavrnil sedež v upravnem odboru podjetja. Če bi Musk sprejel sedež v upravnem odboru, bi ga to zavezalo, da njegov lastniški delež ne preseže 15 odstotkov.

Musk, ustanovitelj podjetij Tesla in SpaceX ter najbogatejši Zemljan, je nedavno postal največji posamezni delničar družbenega omrežja Twitter. V lasti ima 9,2-odstotni delež.

Za delnico Twitterja Musk ponuja dobrih 54 dolarjev (več kot 49 evrov). Muskovo premoženje je po navedbah profila na Twitterju Spectator Index ocenjeno na 265 milijard dolarjev, tržna vrednost Twitterja pa medtem znaša 36,7 milijarde.

Po navedbah tiskovne agencije Reuters je vrednost Twitterjevih delnic bred odprtjem borz narasla za 12 odstotkov.

Musk je prepričan, da bi Twitter pod njegovim vodstvom lahko prosperiral na račun “izjemnega potenciala”. Twitter je treba po njegovih besedah preoblikovati v podjetje z zaprto lastniško strukturo in ga tako umakniti z borze, piše STA.

“Odkar sem investiral [v Twitter], sem ugotovil, da podjetje v trenutni obliki ne bo niti raslo niti ne bo služilo družbenemu imperativu. Twitter mora biti transformiran kot zasebno podjetje,” je Musk zapisal v pismu predsedniku Twitterjevega upravnega odbora Bretu Taylorju. “Moja ponudba je najboljša in končna, in če ne bo sprejeta, bom moral razmisliti o svojem položaju delničarja,” je še sporočil.

Musk se je Twitterju pridružil leta 2009 in ima več kot 80 milijonov sledilcev. To družbeno omrežje pogosto uporablja za oznanjanje različnih informacij ali izražanje stališč. Minulo soboto se je ob pogledu na seznam 10 profilov z največjim številom sledilcev na Twitterju spraševal, ali družbeno omrežje umira. “Večina teh ‘največjih’ računov redko tvita in objavlja zelo malo vsebine,” je zapisal Musk, ki je na osmem mestu seznama. Med drugim je izpostavil drugouvrščenega pevca Justina Bieberja, ki je letos tvit objavil zgolj enkrat, in pevko Taylor Swift na šestem mestu, ki v zadnjih treh mesecih ni tvitnila ničesar, še navaja STA.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje