Znana veriga restavracij prihaja v Ljubljano: kje bodo lokacije

Gospodarstvo 21. Sep 202309:13 13 komentarjev
KFC
PROFIMEDIA

Še pred koncem leta naj bi restavracija ameriške verige s hitro prehrano KFC v Ljubljani odprla tri lokale. Na portalih za delo išče večje število kadra.

Ugibanja o prihodu ameriške verige s hitro prehrano KFC, ki je znana po ocvrtem piščancu, v prestolnici krožijo že več mesecev.

Že poleti je na portalih za delo začela iskati kader, zdaj pa naj bi postalo tudi jasno, kje bo odprla poslovalnice.

Prvo restavracijo naj bi KFC odprl na Čopovi ulici, v prostorih, kjer je mnoga leta domoval njegov konkurent McDonald’s, neuradno poroča Dnevnik. Ko je McDonald’s odprl novo poslovalnico le nekaj sto metrov stran na Cankarjevi ulici, so se pojavila številna namigovanja, da bi lahko KFC nadaljeval dolgoletno tradicijo verig s hitro prehrano v teh prostorih. Pred tem je bil sicer McDonald’s na Čopovi od leta 1993, KFC pa naj bi restavracijo odprl decembra.

Ob tem bo neuradno KFC odprl še poslovalnice v prenovljenem Koloseju in v nakupovalnem središču na Rudniku.

Uradnih informacij o odprtju KFC še ni, na portalih za delo pa je objavljenih več oglasov za osebje. Med drugim išče vodjo izmene, blagajnike in študente, rok za prijavo pa je od 5. do 30. oktobra. Za delo blagajnika ponujajo 1.400 evrov bruto mesečne plače.

To sicer ne bo prva restavracija KFC v Sloveniji. V KFC – to je okrajšava za Kentucky Fried Chicken (že ime nosi razpoznavni znak – ocvrtega piščanca, ki ga gostje jedo kar iz “košare”) – se lahko ustavite na poti iz Maribora proti Šentilju, na počivališču Dobrenje vzhod.

Družba KFC je nastala leta 1952 v mestu North Corbin v ameriški zvezni državi Kentucky, od takrat pa se je razširila v skoraj 150 držav sveta, kjer na več kot 250.000 lokacijah poleg piščanca ponuja še drugo hitro hrano, tudi sendviče, hamburgerje, solate in sladice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje