To so najdražje nepremičnine na svetu: katera vam je najbolj všeč?

Magazin 21. Nov 202106:30
Profimedia

Razkošne palače, kraljeve vile ob morju, luksuzna stanovanja in prestižni nebotičniki – to je deset najdražjih nepremičnin na svetu. Katera je vam najbolj všeč?

10. Kensington Gardens – 113 milijonov evrov

Ogromna hiša v londonski elitni četrti Kensington Gardens, zgrajena v 19. stoletju, je res nekaj posebnega. Ponuja 12 spalnic, notranji bazen, turške kopeli in parkirne prostore za 20 avtomobilov. V preteklosti so si jo lastili številni znani Zemljani, med njimi družina Rothschild ter Bernie Ecclestone, danes je to dom indijskega bogataša Lakshmija Mittala. Ta se lahko pohvali s slavnima sosedoma, princem Williamom in Kate Middleton.

9. Palazzo di Amore – 172 milijonov evrov

Palazzo di Amore
Profimedia

Vila v mediteranskem slogu se bohoti v zvezdniškem mestu Beverly Hills, njen lastnik pa je nepremičninar Jeff Green. Tudi ta vila ponuja 12 spalnic, kar 23 kopalnic, pa tudi številne bazene, teniška igrišča in kinodvorane. Poskrbljeno je tudi za vse navdušence nad zabavami: vila ima namreč vrtljivo plesišče in posebno plesno dvorano.

8. Ellison Estate – 177 milijonov evrov

ellison estate
Profimedia

Posest v lasti Larryja Ellisona, soustanovitelja podjetja Oracle, je velika dobrih devet hektarjev in je v kraju Woodside v Kaliforniji. Na njej je več stanovanjskih prostorov, vsi pa so urejeni v japonskem slogu. Okolico ob zgradbah krasijo umetna jezera, za sprostitev ob čaju se obiskovalci lahko zatečejo v čajnico. Še ena posebnost te posesti so številna drevesa, med njimi so japonske češnje, javorji, hrasti in tudi sekvoje.

7. Four Fairfield Pond – 219 milijonov evrov

Dvorec Hamptons
Wikipedia

Kompleks v bližini New Yorka, velik nekaj več kot 25 hektarjev, pripada milijarderju Iru Rennertu, lastniku uspešne investicijske družbe. Pohvali se lahko z 29 spalnicami, 39 kopalnicami, površinami za najrazličnejše športe, tremi bazeni in 27-metrsko jedilnico. Račun za elektriko kljub velikosti tega luksuznega dvorca ni visok – predvsem zato, ker hiši pripada elektrarna.

6. Stanovanje v Odeon Towru – 292 milijonov evrov

Profimedia

Luksuzno stanovanje na vrhu te monaške stolpnice, ki si jo je zamislil arhitekt Alexandre Giraldi, je res nekaj posebnega. Razteza se prek več nadstropij in ima zasebno dvigalo. Češnja na vrhu torte je zasebni bazen s 360-stopinjskim razgledom, v katerega se spustite po zavitem vodnem toboganu.

5. Les Palais Bulles – 345 milijonov evrov

les palais bulles
Profimedia

“Mehurčkasta palača” z razgledom na sredozemsko morje je nekdanje počitniško domovanje pokojnega modnega oblikovalca Pierra Cardina. Zasnoval jo je madžarski arhitekt Antti Lovag, ki se je zgledoval po človekovih prvih prebivališčih. Les Palais Bulles ob francoski obali je nedvomno udobnejša od omenjenih, kompleks ima tri bazene, številne vrtove in amfiteater s 500 sedeži. Palača je prizorišče številnih zabav, še eno znano modno ime Dior pa je tam priredilo tudi svojo modno revijo. Po smrti njenega zadnjega lastnika Cardina razmišljajo, da bi jo odprli za javnost in v njej prirejali likovne razstave.

4. Villa Les Cèdres – 398 milijonov evrov

Profimedia

Francoska vila, ki jo je na začetku 20. stoletja kupil belgijski kralj Leopold II., ime nosi po številnih cedrah, ki se bohotijo v njenih prostranih vrtovih. Ob pogledu v notranjosti postane jasno, zakaj je do leta 2017 veljala za najdražjo na nepremičninskem trgu. Kristalni lestenci, 14 spalnic, oljne slike iz 19. stoletja in krasna knjižnica, napolnjena s približno 3.000 knjigami, jasno kažejo, da je ta vila res kraljeva.

3. Villa Leopolda – 663 milijonov evrov

Villa Leopolda
Profimedia

Še ena iz zbirke kralja Leopolda II., po katerem tudi nosi ime. Stoji ob Azurni obali, poleg belgijskega kralja je bila njena lastnica tudi družina italijanskih poslovnežev Agnelli. Danes pripada milijarderki Lily Safra, poleg čudovitega razgleda in luksuzne opremljenosti je vila posebna tudi zaradi svoje filmske preteklosti. Leta 1955 so film Ujeti tatu (To catch a thief) Alfreda Hitchcocka snemali tudi na tem posestvu.

2. Antilla – 884 milijonov evrov

ANTILLA
Profimedia

Ponos najbogatejšega Indijca Mukesha Ambanija stoji v Mumbaju. Gre za 27-nadstropni nebotičnik, ki lahko zdrži potres osme stopnje po Rihterjevi lestvici. V njem najdemo šest nadstropij, rezerviranih samo za avtomobile, tempelj, plesne dvorane in posebno sobo za sladoled, če omenimo le najbolj zanimive prostore. Da stvari v Antilli tečejo gladko, skrbi 600 zaposlenih.

1. Buckinghamska palača – 2,6 milijarde evrov

Buckingham Palace
Profimedia

Na prvem mestu je domovanje britanske kraljeve družine, v razkošni palači bivajo že od leta 1873. V notranjosti najdemo 775 sob najrazličnejših namenov; od razkošnih kraljevih spalnic in pisarn za sprejeme do prostorov za številčno osebje. Sedež monarhije na uradnih sprejemih vsako leto obišče več kot 50.000 ljudi, seveda pa je le malo možnosti, da bo najdražja nepremičnina na svetu kmalu na prodaj.

Loading Poll…