Vlada v nakup nove stavbe, kjer bodo prostore dobila tri sodišča

Nepremičnine 28. Dec 202311:48 2 komentarja
Litijska cesta 51
Stavba na Litijski cesti 51 (Foto: Google Zemljevidi)

Vlada bo na Litijski cesti v Ljubljani kupila stavbo v vrednosti dobrih 7,7 milijona evrov. Z nakupom bo ministrstvo za pravosodje pridobilo poslovne prostore za potrebe upravnega, delovnega in socialnega ter višjega delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani.

Vlada je v veljavni načrt razvojnih programov 2023-2026 uvrstila projekt, katerega predmet nakupa je stavba na Litijski cesti 51 v Ljubljani. Z nakupom objekta bi rešili prostorsko problematiko upravnega, delovnega in socialnega ter višjega delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani. Celotna vrednost projekta je 7.703.074,00 evra in se bo financiral iz državnega proračuna za leto 2023.

“Z nakupom novih prostorov bo ministrstvo za pravosodje pridobilo lastne poslovne prostore v skupni velikosti 5.126,90 kvadratnega metra. Na tak način se zagotavljajo zakonsko ustrezni in prostorsko zadostni lastni prostori, ki omogočajo ustrezne delovne pogoje, racionalnost rabe, dostopnost za vse uporabnike (funkcionalno ovirane), energetsko učinkovitost ter racionalnost stroškov vzdrževanja in obratovanja poslovnih prostorov ter koncentracija centraliziranih organov. Z nakupom sledimo cilju, da pravosodni organi poslujejo v nepremičninah, ki so v celoti v lasti države, in zagotavlja nemoteno in neodvisno poslovanje pravosodnih organov,” so sporočili z ministrstva za pravosodje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje