Pečečnik je kupil tekstilno podjetje Moda Mi&Lan

Gospodarstvo 13. Jul 202315:30 4 komentarji
Joc Pečečnik ustavil proizvodnjo v Costelli
Žiga Živulovič jr./BOBO

Podjetnik Joc Pečečnik je po navedbah portala Necenzurirano prejšnji teden podpisal pogodbo o nakupu večinskega deleža v podjetju Moda Mi&Lan. Pečečnik je maja že odplačal dolg goričkega podjetja, nato pa je iz njegovih vrst tja prišel še nov direktor.

Podjetnik Joc Pečečnik je maja odplačal 600.000 evrov dolga podjetja Moda Mi&Lan, za tem pa je tja napotil tudi novega direktorja Marka Hozjana. V začetku julija je Pečečnik za N1 povedal, da v podjetju delajo oceno, kaj vse je treba narediti, in strategijo. “Nekje septembra bo to narejeno, po tem pa bomo tam poskusili kaj dobrega tam narediti,” je napovedal.

Še pred tem pa je podjetje iz Gornjih Petrovcev dobilo tudi drugega direktorja, to je postal Rok Uhan, hkrati pa je prišlo tudi do spremembe lastništva. Po poročanju portala Necenzurirano je slovenski podjetnik prejšnji teden podpisal pogodbo o nakupu večinskega deleža v podjetju Moda Mi&Lan.

To je razvidno tudi v objavah v Ajpesu, kjer piše, da je družba Elektronček, katere lastnik je Pečečnik, kupila 80 odstotkov podjetja. Dozdajšnji stoodstotni lastnik je bil Milan Mörec, kupnina pa ni znana. Mörec ostaja 20-odstotni lastnik.

moda mi&lan, šivilje
Egon Parteli/N1

Portal Necenzurirano navaja še, da naj bi se Joc Pečečnik že pred desetletjem zanimal za nakup tekstilnega podjetja Mura. Takrat naj bi pričakoval, da mu bo pri reševanju enega večjih zaposlovalcev v Prekmurju pomagala država z najmanj 20 milijoni evrov, vendar se na njegovo ponudbo ni odzvala.

Vstop v negotove vode

Spomnimo še, da smo na N1 pred dobrima dvema mesecema razkrili ponavljajoče se kršitve delavskih pravic šivilj in ostalih delavcev v Modi Mi&Lan. Med pripravo člankov smo med drugim ugotovili, da so bili zaposleni brez lanskega regresa, nato pa so ostali še brez plače. Aprila je bila zoper odgovorne v podjetju vložena kazenska ovadba.

V začetku maja so zaposleni vendarle dobili plačo in lanski regres, z nekaj dni zamude je bil izplačan tudi tekoče plačilo za letni dopust.

Slovenski podjetnik je zdaj v Gornje Petrovce prišel z namenom, da podjetje sanira.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje