Pošta Slovenije dobila nova člana poslovodstva

Gospodarstvo 03. Jan 202316:19 2 komentarja
Pošta Slovenije
Srdjan Živulović/BOBO

V poslovodstvo Pošte Slovenije sta bila danes imenovana nova člana. To sta postala Marko Rems in Ivana Vrviščar, ki bosta nadomestila dosedanja člana poslovodstva Karmen Lebe Grajf in Sebastijan Gostenčnik. S tem se na Pošti Slovenije zaključuje prevetritev poslovodstva.

Pošta Slovenije bo v začetku leta dobila nova člana poslovodstva. Generalnemu direktorju Marku Cegnarju in delavskemu direktorju Janezu Zidarju se bosta namreč z 9. januarjem in 1. februarjem pridružila Marko Rems in Ivana Vrviščar, ki ju je nadzorni svet imenoval za petletno mandatno obdobje.

Kot so danes v sporočilu za javnost spomnili na Pošti Slovenije, je Rems do nedavnega zasedal mesto namestnika predsednika uprave Intereurope, kjer je opravljal vodstvene in vodilne funkcije s področja financ, računovodstva, informacijske tehnologije, kontrolinga in upravljanja tveganj v različnih družbah.

Popoldne so iz koprskega logista, ki je v večinski lasti Pošte Slovenije, prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili, da so nadzorniki danes sprejeli Remsovo odstopno izjavo. Naloge v upravi bo opravljal še do vključno 8. januarja, njegova področja pa bosta po tistem začasno prevzela predsednik Intereuropine uprave Damijan Vajs in delavska direktorica Blanka Česnik-Wolf.

Vrviščar je medtem direktorica prodaje v zavarovalnici Generali Slovenija. Izkušnje je pridobivala v različnih panogah in na več področjih, s poudarkom na prodaji in marketingu, so pojasnili.

Nadzorniki so nova člana poslovodstva imenovali, potem ko sta dosedanja člana poslovodstva Karmen Lebe Grajf in Sebastijan Gostenčnik podala odstopni izjavi. Mandat jima je prenehal 31. decembra.

S tem se na Pošti Slovenija zaključuje prevetritev poslovodstva.

Pred Cegnarjem, ki je funkcijo nastopil 1. novembra ter velja za strokovnjaka s področja logistike z znanjem in izkušnjami iz kriznega upravljanja procesov in strateškega vodenja, je Pošto vodil Tomaž Kokot. Njegovo imenovanje 1. februarja letos, pred tem je bil od marca lani v. d. direktorja, so ves čas spremljali očitki o nepravilnostih in o njegovi neprimernosti oziroma neustreznih izkušnjah za tako pomemben položaj.

Zaradi nesporazumov so odstopili celo trije nadzorniki, še eden je prijavil nedopusten politični pritisk. Prenovljeni nadzorni svet je Kokota, sicer tudi člana stranke SDS, na koncu odpoklical iz poslovno-ekonomskih razlogov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.