Kadrovanje v HSE: šef Teša odstopa “iz osebnih razlogov”

Gospodarstvo 18. Okt 202210:06 > 11:12 2 komentarja
Termoelektrarna Šoštanj
Bor Slana/BOBO

Po sobotni zaustavitvi petega in šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš), ki je posledica pomanjkanja premoga, je včeraj popoldne odstopil generalni direktor Teša Matjaž Vodušek. "Odstopam iz osebnih razlogov," nam je dejal Vodušek, ki na položaju ostaja do 15. novembra. Na vprašanje, ali so ga k odstopu pozvali v vodstvu HSE, pa nam je odgovoril le: "Ne komentiram." Po poročanju Financ je to začetek vala kadrovanj v Holdingu Slovenske elektrarne (HSE), ki naj bi na čelo energetskega stebra naplavil Tomaža Štoklja, prijatelja Roberta Goloba.

Potem ko se je prejšnjo sredo v Premogovniku Velenje zgodil stebrni udar, je v petek zvečer krizna skupina pri ministrstvu za infrastrukturo sprejela odločitev, da se peti in šesti blok Termoelektrarne Šoštanj izklopita iz omrežja. Kot je kasneje pojasnil šef Elesa Aleksander Mervar, so ocenili, da je pri trenutnih relativno nizkih borznih cenah elektrike bolj smotrno uvažati elektriko in s premogom varčevati za zimske mesece.

Različni mediji pa so danes poročali, da je odstopil generalni direktor Teša Matjaž Vodušek, kar nam je ta kasneje tudi potrdil. Dejal nam je, da se je za to potezo odločil iz osebnih razlogov, na položaju pa ostaja do 15. novembra. Na vprašanje, ali so ga k odstopu pozvali v vodstvu HSE, je odgovoril le: “Ne komentiram.” Tu omenimo, da je v poslovodstvu Teša še direktor Mitja Tašler.

Danes menjava v vrhu HSE?

Čeprav dogodka časovno sovpadata, naj odstop ne bi bil povezan z dogajanjem okrog zagotavljanja premoga za Teš. Finance poročajo, da je Voduškov odstop začetek kadrovskih premikov v vrhu HSE: na Voduškovo mesto naj bi se preselil trenutni direktor HSE Viktor Vračar (ta velja za kader SDS). Vodenje HSE pa naj bi prevzel Tomaž Štokelj, trenutno zaposlen v Gen-I in prijatelj premierja Roberta Goloba. Danes se bodo sestali nadzorniki HSE, ki bi lahko odločali o menjavi v vodstvu.

V HSE pravijo le, da je bil “HSE kot družbenik seznanjen z odstopom gospoda Voduška”, na vprašanje, ali ga je vodstvo HSE pozvalo k odstopu, pa ne odgovarjajo.

Vodušek bi se lahko po poročanju Financ preselil v Energijo plus, mariborskega trgovca z elektriko, ki je v lasti HSE. Sam je sicer v pogovoru za N1 kakršnekoli dogovore zavrnil. Energijo plus vodi Alan Perc, ki ga je lani mariborski župan Sašo Arsenović zaradi visokih cen daljinske toplote razrešil z vrha občinskega podjetja Energetika Maribor. Član uprave HSE Marko Štrigl naj bi novo zaposlitev našel v celjskem trgovcu z elektriko ECE, ki je prav tako v lasti HSE. V upravi HSE pa naj bi po poročanju Financ ostal Uroš Podobnik, ki sodi v kvoto NSi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje