Prevzem OMV: MOL bo 39 bencinskih servisov prodal Shellu

Gospodarstvo 14. Mar 202308:19 0 komentarjev
Mol
Žiga Živulović jr./BOBO

Skupina MOL je v okviru prevzema OMV Slovenija napovedala prodajo 39 bencinskih servisov Shellu.

Madžarska skupina MOL je 9. marca z britansko-nizozemsko družbo Shell sklenila kupoprodajno pogodbo o prodaji bencinskih servisov v slovenski mreži. “Transakcija zajema skupno 39 bencinskih servisov – delno iz mreže MOL Slovenija in delno iz mreže OMV Slovenija,” so sporočili iz skupine.

O prodaji nekaterih izmed svojih 53 bencinskih servisov po Sloveniji se je ugibalo že prej. MOL namreč čaka na soglasje Evropske komisije za prevzem družbe OMV Slovenija, za izpolnjevanje vseh zahtev o tržni konkurenčnosti pa se morajo odreči nekaterim bencinskim servisom. Podrobnosti bodo sporočili po pridobljenem soglasju Evropske komisije.

“Zaključek prodaje 39 bencinskih servisov je predmet prevzemnega dovoljenja. Medtem ostajajo vse storitve na vseh bencinskih servisih, tudi omenjenih 39, za kupce nespremenjene. Skladno z zavezami kupoprodajne pogodbe bodo lahko zaposleni na bencinskih servisih, ki so predmet prodaje, če bodo želeli, obdržali svojo zaposlitev,” so pojasnili.

Prodaja nekaterih enot bo znatno povečala slovensko mrežo črpalk Shella. Ta trenutno v Sloveniji upravlja osem črpalk brez osebja za tovorna vozila ter en bencinski servis za osebna vozila. Na Shellu pojasnjujejo, da bodo prevzeti bencinski servisi postali centri mobilnosti, ki bodo potrošnikom zagotavljali gorivo njihove blagovne znamke in druge Shellove proizvode.

MOL v prihodnjih mesecih pripravljen na prevzem OMV

MOL je ob novici, da prodajajo nekatere od svojih bencinskih servisov, izrazil še pripravljenost, da v prihodnjih mesecih zaključi prevzem 92,25-odstotnega deleža v družbi OMV Slovenija.

Preberite še: Panika po propadu ameriških bank, tudi slovensko podjetje z zamrznjenim računom

Pogodbo o nakupu družbe OMV Slovenija je MOL podpisal junija 2021. Madžari imajo v avstrijski multinacionalki že zdaj 7,75-odstotni delež, za večinski prevzem pa bodo odšteli 301 milijon evrov. S tem bi imeli v Sloveniji drugo največjo mrežo bencinskih servisov – s trenutnih 53 bi skočili na približno 120. Največjo mrežo ima Petrol, ki ima 318 bencinskih servisov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!