Hrvaška obala na zemljevidu ECDC ostaja oranžna

Koronavirus 29. Jul 202115:14
Delite:
ECDC
Foto: ECDC

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je objavil nov epidemiološki zemljevid Evrope, na katerem hrvaška obala ostaja obarvana oranžno. Na Hrvaškem so s ponedeljkom zaostrili epidemiološke ukrepe ob obali, da ne bi zdrsnili v rdeče območje in ogrozili zaenkrat uspešno turistično sezono.

Hrvaška obala je obarvana oranžno, medtem ko je celinski del države v zelenem, tako kot večina srednje Evrope. Sever Francije in večji del Italije so prav tako oranžni, medtem ko so v rdečem južna Francija, večji del Grčije ter Irska, Španija in Portugalska, je objavil danes ECDC.

Na Hrvaškem je trenutno več kot milijon turistov, je po seji hrvaške vlade novinarjem povedala ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac. Kot je dodala, so Hrvaško mnogi prepoznali kot epidemiološko najbolj varno turistično državo na Sredozemlju. Poudarila je, da so od začetka leta zabeležili približno šest milijonov turističnih obiskov in okoli 34 milijonov nočitev, kar znaša okoli 60 odstotkov obiskov in nočitev v primerjavi z enakim obdobjem rekordnega leta 2019.

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah ob 5848 testih zabeležili 188 novih okužb z novim koronavirusom, kar je bilo nekoliko manj kot v prejšnjih dveh dneh. Na Hrvaškem imajo trenutno 1076 aktivnih primerov okužb. Na bolnišniškem zdravljenju je 149 zbolelih s covidom-19, med njimi jih 12 potrebuje pomoč medicinskih ventilatorjev. V minulih 24 urah je zaradi covida-19 umrla ena oseba, doslej pa 8250 ljudi.

Komentari

Vaš komentar