Oglejte si dokumentarni film Mitje Okorna o koronavirusu

Koronavirus 27. Sep 202107:48 > 08:35 5 komentarjev

Dokumentarni film režiserja Mitje Okorna o koronavirusu si lahko ogledate tudi na YouTubu.

Na YouTubu si lahko ogledate dokumentarni film slovenskega režiserja Mitje Okorna. V videu, ki je nastal pod okriljem slovenske vlade, o svoji izkušnji z boleznijo spregovorijo posamezniki, ki so preboleli covid-19.

V pogovoru z režiserjem prebolevniki spregovorijo o poteku bolezni in najtežjih trenutkih, ko so jih morali v bolnišnici priključiti na ventilator. Številni imajo še danes, več mesecev po preboleli okužbi, težave s koncentracijo in srčnim ritmom.

Vlada Okornu naročila filmsko upodobitev Zdravljice

Vlada je z Okornom sodelovala že v preteklosti. Pri njem je namreč naročila skoraj osemminutni promocijski film predsedovanja Slovenije Svetu EU, ki so ga premierno predvajali 25. junija ob 30-letnici slovenske državnosti in obeležitvi prevzema predsedovanja.

Takrat so Okornova filmska upodobitev Zdravljice in zgodovinski posnetki, ki jih je uporabil, v javnosti naleteli na različne odzive. Na začetku septembra so ta film zavrteli tudi voditeljem na Strateškem forumu Bled.

Kot smo poročali takrat, naj bi premier Janez Janša zahteval umik predstavitvenega videa, ki ga je pripravil režiser Žiga Pirnat, namesto tega pa so nato predvajali Okornov film.

Mitja Okorn je uspešen režiser, ki deluje predvsem na Poljskem, kjer je režiral uspešna filma Pisma sv. Nikolaju in Planet samskih. Leta 2017 je posnel tudi hollywoodski prvenec Leto življenja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje