Pozor: trgovine se bodo zaprle prej

Koronavirus 23. Dec 202111:14 > 24. Dec 2021 07:32 0 komentarjev
Trgovski center med božičem
PROFIMEDIA

Dneve pred prazničnim koncem tedna mnogi preživijo v trgovinah in nakupovalnih središčih, kjer skušajo kupiti še zadnja darila in hrano za praznike. Čas do praznikov se namreč izteka, večina trgovin in nakupovalnih centrov pa bo tudi na božični večer predčasno zaprla svoja vrata. Preverili smo, do kdaj se vanje še lahko odpravite.

Bliža se praznični konec tedna, pred katerim se mnogi mudijo po trgovinah in opravljajo še zadnje nakupe prazničnih daril in hrane. Kot smo poročali, je bila v nakupovalnih središčih že cel teden gneča.

Večina trgovin in nakupovalnih središč bo sicer na božični večer obratovala s krajšim delovnim časom. Preverili smo, do kdaj se lahko vanje še odpravite, da si zagotovite vse potrebno za praznični konec tedna.

Večina trgovin odprtih do 17. ali 18. ure

Trgovine Hofer po Sloveniji bodo denimo odprte do 18. ure, tako bo tudi s trgovinami Jager in Mercator. Trgovine Lidl, Eurospin, Spar in Tuš bodo odprte do 17. ure.

Svoja vrata bodo predhodno zaprla tudi nakupovalna središča. Trgovski center Aleja v Ljubljani, nakupovalno središče Europark v Mariboru, Park Center v Kopru, Supernova Qlandia v Kranju, Novem mestu in Kopru ter Citycenter v Celju bodo odprti do 17. ure.

Ikea le do 15. ure

Prav tako bodo ob 17. uri svoja vrata zaprle prodajalne Merkurja, Bauhausa in Harvey Normana, medtem ko bo Ikea v Ljubljani obratovala le do 15. ure.

Poslovalnice Müller in DM bodo večinoma odprte do 17. ali do 18. ure.

Aleja
Žiga Živulović jr./BOBO

Deset kvadratnih metrov na stranko

V četrtek je v veljavo stopil tudi odlok, ki omejuje število kupcev v trgovinah. Po novem je na 10 kvadratnih metrov dovoljena ena stranka.

Obenem mora biti na vhodu zapisan podatek o največjem številu strank, ki so lahko hkrati v prostoru prodajalne. Dodatne omejitve je vlada sprejela na sredini dopisni seji, pričakovati pa je, da bo tudi zaradi njih gneča v trgovinah pred prazniki večja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!