Slovenija na zemljevidu ECDC ostaja temno rdeča

Koronavirus 21. Okt. 202113:56 > 14:22
Delite:
ECDC zemljevid
Foto: ECDC/TWITTER

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je objavil prenovljeni epidemiološki zemljevid, na katerem Slovenija ostaja temno rdeča.

Slovenija na epidemiološkem zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) ostaja temno rdeča.

Temno rdeče so poleg Slovenije v celoti obarvane še vse tri baltske države in Romunija, sicer pa so temnordeči še zahod Bolgarije, sever Grčije, vzhod Slovaške ter vzhod Hrvaške in mesto Zagreb.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označena območja, kjer 14-dnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev presega 500.

Avstrija, Nemčija, Finska, Irska in Belgija so medtem povsem oz, skoraj povsem rdeče, kar pomeni nekoliko boljše epidemiološko stanje. Tudi Madžarska je skoraj povsem rdeča, z izjemo ene regije, ki je oranžna.

Na zahodu nekatere države tudi zelene

Položaj v Italiji, Franciji in Španiji je občutno boljši. Njihove regije so v najslabšem primeru obarvane oranžno, nekatere pa so tudi v zelenem območju, kar pomeni zelo dobro epidemiološko sliko.

Oranžni sta tudi Portugalska in Švedska. “Semaforska” pa je Poljska, ki ima tako nekaj zelenih regij kot tudi oranžnih in rdečih.

Komentari

Vaš komentar