“BBC oče” in otroka, ki sta zmotila vklop v živo: kako so videti danes (FOTO)

Magazin 17. Mar 202310:11 0 komentarjev
Robert E. Kelly
Posnetek zaslona BBC

Robert E. Kelly je tisti profesor, ki sta mu med javljanjem v živo za BBC pred šestimi leti ponagajala otroka. Posnetek otrok in žene, ki ju poizkuša odmakniti izpred kamere, je takrat zakrožil po svetovnem spletu, Kelly pa je ob šesti obletnici pripetljaja objavil najnovejše fotografije družine, ki je čez noč postala slavna.

Od nerodnega, a zabavnega posnetka je minilo šest let. Nanj je spomnil Robert E. Kelly, ki je na Twitterju objavil fotografije družine. Te so nastale ob pevskem nastopu starejše hčerke, pred kamero pa so se postavili vsi štirje člani družine.

Ob profesorju in njegovi ženi Jung-A Kim stojita starejša Marion, ki zdaj šteje 11 let, mlajši sin James je star 6 let.

“Nekaj ‘BBC oče’ vsebine ob 6. obletnici videa prejšnji petek,” je zapisal na Twitterju. Ob tem se je zahvalil vsem sledilcem, ki mu na Twitterju sledijo zaradi posnetka. “Jaz in moja družina smo polaskani zaradi vaše prijaznosti,” je še dodal.

Kaj se je zgodilo na posnetku?

Pred šestimi leti, še preden je s pandemijo covida-19 javljanje strokovnjakov iz lastnih stanovanj postalo nekaj običajnega, se je profesor mednarodnih odnosov na Narodni univerzi Pusan v Južni Koreji, Robert E. Kelly, v BBC-oddaji v živo javil iz svojega kabineta.

Kot strokovnjak na področju mednarodnih odnosov je razpravljal o obtožbah na račun nekdanje južnokorejske predsednice Park Geun Hye. Takrat je postal vklop zanimiv tudi za tiste, ki jih politika ne zanima.

V profesorjevo sobo je vkorakala njegova starejša hči, takrat 4-letna Marion. Deklica je na videz dobre volje veselo priplesala pred kamero. Nanjo je profesorja opozoril voditelj v studiu, ki je svoje vprašanje prekinil s komentarjem: “Mislim, da je vaš otrok pravkar prikorakal v sobo.” Kelly, ki je poskušal obdržati resen izraz, je deklico poskusil zaustaviti z roko in jo odvrniti od kamere. A tukaj se neroden položaj za profesorja še ni končal.

Le nekaj sekund kasneje se je v stajici skozi odprta vrata pripeljal še Kellyjev mlajši otrok, takrat 9-mesečni James, ki je sledil sestri. Pred kamero BBC so se tako znašli trije; profesor, njegova hčerka in sin.

Situacijo je poskusila rešiti Kellyjeva žena, Jung-A Kim, ki je za pobeglima otrokoma skoraj pritekla v kabinet. Sina in hčerko je prijela vsakega pod eno roko in ju poskušala čim hitreje zvleči izpred kamere.

Pri tem je trojica na tla pometla nekaj knjig, ki jih je imel Kelly na mizi. Na koncu, ko sta oba otroka že izven vidnega dosega gledalcev, pa na ozadju posnetka vidimo ženo, ki na vseh štirih za seboj zapira vrata.

Povsem običajna družina

Profesorja Kellyja je celoten pripetljaj spravil v očitno zadrego. Ves čas pestrega dogajanja je poskušal ostati resen in se tudi večkrat opravičil. “Se opravičujem” in “Pardon”, je povedal v kamero. Kljub temu pa mu je ob dogajanju ušel tudi nasmešek, nekajkrat se je nad vedenjem otrok tudi namuznil.

Kasneje se je Kelly na spletnem blogu zahvalil za številne prijazne odzive gledalcev. “Smo samo povsem običajna družina. Vzgoja dveh majhnih otrok lahko pomeni veliko dela,” je zapisal. “Ravno zaradi tega se zdi, da je posnetek odmeval pri starših po vsem svetu,” je sporočil in še dodal, da ga veseli, da je njihov družinski spodrsljaj nasmejal mnoge.

Na blogu je pojasnil tudi, da je bil po pripetljaju prepričan, da je s tem njegove televizijske kariere konec. A zgodilo se je ravno obratno.

Kellyja se je po dogodku prijel šaljiv vzdevek “BBC oče”, s katerim je postal prepoznaven kot tisti oče, ki je med javljanjem za BBC pozabil zakleniti vrata kabineta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!