Brad Pitt odkrito o svoji bolezni, s katero se že dolgo spopada

Magazin 12. Jul 202208:45
Delite:
Brad Pitt
Foto: Profimedia

Igralec Brad Pitt je podrobno razložil svojo bitko z redko boleznijo, ki ji pravijo tudi "obrazna slepota", in priznal, da mu nihče ne verjame, ko govori o tem.

Igralec Brad Pitt (58) pravi, da trpi za prozopagnozijo, kar je v bistvu nezmožnost prepoznavanja obrazov. Ta bolezen ne izgine in človek se mora z njo spopadati vse življenje. Številni ljudje s tem stanjem ne morejo prepoznati niti družinskih članov, partnerjev ali prijateljev ter se spoprijemajo z uporabo alternativnih načinov prepoznavanja ljudi, kot je zapomnitev njihove hoje, pričeske, glasu ali oblačil. Pravi, da je zadeva zelo zoprna in da mora včasih res napeti vse sile, da ne deluje ignorantsko. Igralec pravi tudi, da bi si želel spoznati še koga, ki trpi za to motnjo. Želel bi se pogovarjati s kom, ki ima podobne težave, in izmenjati izkušnje, ki bi mogoče pomagale pri premagovanju bolezni.

Brad Pitt
Foto : Profimedia

Čeprav Bradu uradno niso diagnosticirali bolezni, je sam že dolgo prepričan, da trpi za to boleznijo. Priznal je tudi, da ga skrbi, ker so številni zagotovo mislili, da jih ignorira ali se z njimi noče pogovarjati, on pa samo ni vedel, kdo so. ”Nihče mi ne verjame! Želim spoznati še katero osebo s prozopangozo,” je dejal v enem od intervjuju. O svoji bitki s to boleznijo je Brad sicer spregovoril že leta 2013, v reviji Esquire je povedal: ”Veliko ljudi me sovraži, ker mislijo, da jih ne spoštujem.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar