CNN objavil posnetek nasilja ameriškega raperja Diddyja nad nekdanjo partnerko

Magazin 17. Maj 202421:42 0 komentarjev
Raper Diddy
Foto: REUTERS

Ameriški CNN je pridobil ekskluzivni posnetek nadzorne kamere hotela iz leta 2016, ki prikazuje, kako ameriški raper in poslovnež Sean "Diddy" Combs pretepa, vleče in brca svojo takratno partnerko Cassie Ventura. Ta je novembra lani zoper njega vložila civilno tožbo zaradi spolnih zlorab, nasilja in trgovine s spolnimi uslugami.

Nekdanja partnerka ameriškega raperja in poslovneža Seana “Diddyja” Combsa, pevka R&B glasbe Cassie, je novembra lani zoper njega vložila civilno tožbo zaradi spolnih zlorab, nasilja in trgovine s spolnimi uslugami. Po navedbah v tožbi naj bi Combs Cassie, s pravim imenom Casandra Ventura, prisilil v udeležbo spolnih zabav z moškimi spolnimi delavci.

CNN je zdaj pridobil posnetek nadzorne kamere hotela InterContinental v Los Angelesu iz 5. marca 2016, na katerem je mogoče videti raperja, producenta in podjetnika, kako pretepa nekdanjo partnerko Venturo.

Na posnetku, ki ga na N1 zaradi nasilne in nazorne vsebine ne bomo objavili, je videti Venturo, ki izstopi iz hotelske sobe in se odpravi do dvigala. Combs z brisačo okoli pasu steče za njo, jo zgrabi za vrat in jo vrže na tla. Nato jo še brcne.

Ko Ventura obleži na tleh, Diddy s tal pobere torbico in kovček, jo ponovno brcne in jo nato povleče proti sobi, nakar odide.

Ventura počasi vstane in želi pograbiti telefon, a se Combs vrne in jo začne znova potiskati. Nekaj sekund pozneje se usede na stol, zgrabi predmet z mize in ga vrže proti Venturi. Spet hoče oditi, nakar se odprejo vrata dvigala in zdi se, da nekdo izstopa.

Cassie Ventura, ki je s Combsom konec lanskega leta v civilni tožbi dosegla poravnavo, posnetka ni želela komentirati. Njen odvetnik Douglas H. Wigdor pa je dejal: “Grozljiv posnetek je le potrdil skrb vzbujajoče in plenilsko vedenje Combsa. Besede ne morejo izraziti poguma in moči, ki ju je Ventura pokazala, ko je to razkrila.”

Tožba, ki je izginila

Combs in Ventura sta bila v razmerju med letoma 2007 in 2018. Ventura je v tožbi navedla, da je do spora prišlo marca 2016, ko jo je “zelo opiti Diddy udaril v obraz, zaradi česar je imela modrico na očesu”.

Ko je zaspal, je poskušala zapustiti hotelsko sobo, vendar se je zbudil, ji sledil na hodnik hotela, nato pa je tam vzel stekleno vazo in jo vrgel vanjo, še piše CNN.

Ko je Ventura uspela pobegniti, se je do svojega stanovanja odpeljala s taksijem. “Ko je spoznala, da bo zaradi njenega pobega Combs še bolj jezen nanjo, se je vrnila v hotel, da se opraviči, ker je pobegnila pred nasilnežem,” piše v tožbi. “Ko se je vrnila, jo je hotelsko varnostno osebje pozvalo, naj se vrne v taksi in odide v svoje stanovanje, pri čemer so ji namignili, da so videli varnostni posnetek, na katerem je videti, kako jo Combs pretepa in vanjo na hotelskem hodniku meče steklo.”

Sean Combs in Cassie
Sean Combs in Cassie (Foto: PROFIMEDIA)

Med drugim je bilo v tožbi navedeno, da je Combs hotelu plačal 50.000 dolarjev (46 tisoč evrov) za varnostne posnetke na hodniku. Ta incident je le en v vrsti številnih obtožb iz tožbe, v kateri je Ventura trdila, da jo je Combs leta 2018 posilil in jo več let fizično in drugače zlorabljal. Prav tako naj bi jo silil v različna spolna dejanja z drugimi moškimi.

Ventura, ki je imela pogodbo s Combsovo založbo Bad Boy Records, je v svoji tožbi trdila, da je “uveljavljal svojo moč in vpliv” nad njo v času njunega poklicnega in romantičnega razmerja. Po navedbah v tožbi je bila stara 19 let, ko sta se spoznala, Combs pa 37 let. Njuno poslovno razmerje je trajalo do leta 2019.

Tožba je bila razrešena dan po vložitvi, višina poravnave pa ni znana.

Odprta pravna vprašanja

Od novembra se je Combs soočil še s petimi civilnimi tožbami, v katerih ga obtožujejo različnih spolnih zlorab in drugih kaznivih dejanj.

Obtožbe je zanikal, postopki pa še niso zaključeni.

Po besedah visokega predstavnika zveznih organov pregona, ki je bil seznanjen s preiskavo, so oblasti aprila preiskale glasbenikove domove v Kaliforniji in na Floridi, ki jo je izvajala posebna skupina ministrstva, ki se ukvarja s kaznivimi dejanji trgovine z ljudmi. Po navedbah drugega vira organov pregona, ki je bil seznanjen s preiskavami, ta temelji na številnih enakih obtožbah o spolnih napadih, kot so bile navedene v civilnih tožbah.

Combsov odvetnik Aaron Dyer je takrat preiskavo označil za “grobo pretirano uporabo sile”. Po njegovih besedah gre za lov na čarovnice, ki izhaja iz neutemeljenih civilnih tožb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!