David Beckham odstopil svoj Instagram ukrajinski zdravnici

Magazin 21. Mar 202209:06 > 09:58 1 komentar
David Beckham, Instagram, pomoč Ukrajini
Instagram/@davidbeckham

Vojna v Ukrajini je mnoge zvezdnike spodbudila, da svojo prepoznavnost uporabijo v dober namen. Nogometaš David Beckham je upravljanje svojega Instagramovega profila prepustil vodji porodnega centra v Harkovu. Zgodbe o zdravstvenih delavcih, ki materam kljub grozovitim pogojem poskušajo zagotoviti varen porod in oskrbo, so tako dosegle več kot 71 milijonov Beckhamovih sledilcev.

Angleški nogometaš David Beckham je upravljanje svojega Instagramovega profila prepustil Irini Kondratovi, vodji regionalnega porodnega centra v Harkovu. S potezo želi opozoriti na neprimerne pogoje, s katerimi se od začetka vojne v Ukrajini spopadajo nosečnice in novorojenčki, hkrati pa na požrtvovalnost osebja, ki jim želi v nevarnih razmerah zagotoviti najboljšo oskrbo.

“Irina v porodnem centru pomaga materam pri varnem rojevanju. Generatorji kisika, ki so jih priskrbele vaše donacije, so pomagali novorojenčkom preživeti kljub grozovitim pogojem,” je v zadnji Instagramovi objavi, preden je profil predal Kondratovi, povedal Beckham. “Oglejte si zgodbe o neverjetnem delu Irine in zdravstvenih delavcev, ki v Ukrajini rešujejo življenja,” je zapisal in obenem svojih 71,6 milijona sledilcev pozval, naj po najboljših močeh pomagajo z donacijo Unicefu. Beckham že od leta 2005 aktivno sodeluje z Unicefom in pogosto obišče območja, kjer je humanitarna kriza, je zapisano na spletni strani Unicefa.

david beckham, instagram
Instagram/@davidbeckham

Kondratova in njena ekipa na Beckhamovem profilu objavljajo fotografije in videoposnetke o tem, kako njihovo delo poteka od začetka vojne v Ukrajini. Pogoji so nevarni za osebje, še posebej pa za matere in novorojenčke; glede na razmere jim je nemogoče zagotoviti popolnoma varne pogoje.

Na prvi fotografiji so zapisali: “Prvi dan vojne so bile vse noseče ženske in matere evakuirane v klet. Tri ure, ki smo jih tam preživeli, so bile grozljive.” “Prvi dnevi so bili najtežji. Morali smo se naučiti delati kljub bombardiranjem in napadom,” nadaljujejo na drugi fotografiji. Na tretji fotografiji sta Jana in Mikajlo: “Mikajlo je bil rojen drugi dan vojne, imel je težave z dihanjem. Zdaj mu gre bolje. Toda hiša njegove družine je bila uničena in ne morejo se vrniti,” pa je pripis ob tretji fotografiji.

david beckham, instagram
Instagram/@davidbeckham

“Generatorji kisika, ki smo jih prejeli od Unicefa, pomagajo zagotoviti kisik otrokom v kleti,” je zapisala vodja centra, na drugi fotografiji pa pripisala, da njen delovnik traja 24 ur, sedem dni v tednu ter da je v porodnem centru ves dan. “Verjetno tvegamo življenja, toda o tem ne razmišljamo. Radi imamo svoje delo,” je še zapisala ob tretji fotografiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje