Meta bo navidezno resničnost odslej ponujala za sedem evrov na mesec

Digitalno 27. Jun 202309:43 1 komentar
VR očala
PROFIMEDIA

Podjetje Meta, ki ima na področju navidezne resničnosti milijardne izgube, bo dobiček na tem področju poskusila proizvesti z novo plačljivo storitvijo za uporabnike. Naročniki Meta Quest+ bodo za dobrih sedem evrov na mesec dobili dostop do dveh novih iger.

Ameriško tehnološko podjetje Meta bo poskusilo svojo tehnologijo navidezne resničnosti tržiti z uvedbo plačljive storitve za uporabnike, piše BBC.

Storitev, imenovana Meta Quest+, bo uporabnike stala 7,3 evra na mesec oziroma 55 evrov na leto. Naročniki bodo za svoj denar dobili dostop do dveh novih iger na mesec, storitev pa bo združljiva z dvema zdajšnjima in eno prihajajočo Metino napravo za navidezno resničnost.

Kljub več kot petmilijardnemu dobičku v prvih treh mesecih letošnjega leta je Meta v sekciji navidezne resničnosti Reality Labs, ki proizvaja naglavne naprave in ostale izdelke za navidezno resničnost, po navedbah BBC imela finančno izgubo 3,7 milijarde evrov.

Težave Meti med drugim povzroča konkurenčni Apple, ki je prav ta mesec razkril težko pričakovano napravo za navidezno resničnost, ki je mnenju tehnoloških strokovnjakov najbolj dodelana do zdaj. Kar je navdušence nad tehnologijo sicer precej zmotilo, je cena Applove naprave, ki znaša 3.200 evrov brez davka, v Evropi bi se po ugibanju poznavalcev tako gibala pri 4.000 evrih. Metini seti kupce medtem stanejo med okrog 270 in 900 evri.

Leta 2021 je direktor Mete Mark Zuckerberg razkril načrte za spletno vesolje metaverzum, v katerem lahko ljudje igrajo videoigre, delajo in komunicirajo v virtualnem okolju, pogosto z uporabo naglavnih naprav za navidezno resničnost. Februarja lani je nato Zuckerberg napovedal več ambicioznih projektov z uporabo umetne inteligence. To je Zuckerberg, kot navaja BBC, opisal kot “ključ, s katerim bomo odklenili metaverzum”.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje