Slovenci navdušili Apple: njihova aplikacija izbrana za najboljšo

Digitalno 29. Nov 202210:38 3 komentarji
Apple
PROFIMEDIA

Tehnološko podjetje Apple je izbralo najboljše aplikacije za svoje naprave. Med zmagovalkami je tudi slovenska Gentler Streak, ki je bila izbrana za najboljšo aplikacijo za pametno uro Apple Watch.

Pred koncem leta je čas, ko se podeljujejo nagrade za rešitve in stvari, ki so v zadnjem letu izstopale. Apple je med množico za najboljšo aplikacijo leta 2022 na pametni uri Apple Watch izbral slovensko aplikacijo Gentler Streak.

Aplikacija spada v segment fitnes in na novo definira, kako naj bi bila videti vaša vadbena rutina, in vam pomaga do bolj zdravega načina življenja. Gentler Streak je sledilnik vadbe in telesne pripravljenosti, v ospredje pa postavlja vaše osebno ravnovesje med telesno pripravljenostjo in počitkom. Zasnovan je tako, da ste nežni do sebe in se prilagaja vašemu življenjskemu slogu.

Bolj prijazen sledilnik telesne pripravljenosti

Ustvarjalci so aplikacijo zasnovali tako, da uporabniku pomaga najti ravnovesje na vadbeni poti. Aplikacija je opremljena s številnimi prilagodljivimi nastavitvami, metričnimi grafikoni in praktičnimi vpogledi, prizadeva pa si, da prepreči tudi prekomerno vadbo.

“Gentler Streak je sledilnik telesne pripravljenosti in motivator, ki je, kot že ime pove, zasnovan tako, da je manj strog in bolj prijazen kot večina ter vas ohranja znotraj vaših idealnih dnevnih ravni aktivnosti brez pretiravanja. Deluje bolj človeško kot mnogi drugi sledilci telesne pripravljenosti in razume, da so dnevi počitka prav tako pomembni kot aktivni,” so v recenziji aplikacije zapisali pri ameriškem mediju Techradar, ki pokriva tehnološke teme.

Sedež podjetja Gentler Streak je v Kranju, ustanovili pa so ga Katarina Lotrič, Andrej Mihelič, Luka Orešnik in Jasna Krmelj.

Slovenski razvijalci so priznanje dobili že na predstavitvi Applovih novosti na njihovem letnem dogodku WWDC22. Takrat je prvi mož Appla Tim Cook predstavil novo verzijo operacijskega sistema iOS za pametni telefon iPhone, ki je prinesel številne novosti pri prikazovanju in prilaganju zaklenjenega zaslona. Med novosti na velikem ekranu je med dobrimi praksami ob njihovi prednastavljeni aplikaciji in aplikaciji športnega velikana Nike pokazal tudi aplikacijo Gentler Streak.

Gentler Streak
Gentler Streak

Dodaten zagon je aplikacija dobila s posodobitvijo operacijskega sistema na uri Apple Watch, saj je watchOS9 predstavljal eno največjih posodobitev zadnjih let. Podobno kot na iPhonu so popolnoma prenovili aplikacijo Workout, dodali pa so cone srčnega utripa, kar pri svojem delovanju uporablja tudi Gentler Streak.

Za direktorico Katarino Lotrič in razvijalca Luko Orešnika je to že drugo veliko priznanje ameriškega tehnološkega velikana. Oba sta sodelovala tudi pri aplikaciji Lake. Gre za virtualno pobarvanko, ki je leta 2017 dobila nagrado Appla v kategoriji dizajna. Največja platforma za pobarvanke na svetu danes združuje več kot 90 mednarodnih ilustratorjev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje