Twitter bo dobil tekmeca. Meta je napovedala novo omrežje

Digitalno 10. Mar 202319:47 0 komentarjev
Elon Musk, Twitter
PROFIMEDIA

Družbeno omrežje Twitter bo, kot kaže, dobilo tekmeca. Družba Meta, ki upravlja Facebook in Instagram, namreč načrtuje novo platformo, s katero želi izpodriniti Twitter Elona Muska.

Družba Meta preučuje načrte novo platformo oziroma družbeno omrežje, ki naj bi bilo podobno Twitterju, in s katerim želim izpodriniti omrežje Elona Muska.

Preberite še: Zaposleni Elona Muska kar na Twitterju vprašal, ali so ga odpustili

“Raziskujemo samostojno decentralizirano družbeno omrežje za izmenjavo kratkih besedilnih sporočil. Menimo, da obstaja priložnost za ločen prostor, v katerem lahko ustvarjalci in javne osebnosti hitro delijo svoje misli,” je za agencijo Reuters povedal tiskovni predstavnik Mete.

Platforma, podobna Twitterju, bi Meti omogočila, da izkoristi trenutni kaos v tem podjetju, ki je nastal po tem, ko je to priljubljeno platformo prevzel ameriški milijarder Elon Musk.

Pod novim lastnikom so z vodilnih položajev odšli številni menedžerji, Musk pa napoveduje nova množična odpuščanja. Po drugi strani novemu lastniku vplivni oglaševalci grozijo z odhodom, mnoge je razjezila tudi uvedba plačljivih kljukic.

“Zgodovina Mete kaže, da so v družbi veliko boljši prevzemniki kot inovatorji ali razvijalci … kar zadeva kopiranje Twitterja, je to le obrambna poteza,” je za Reuters komentiral analitik Thomas Hayes.

Meta sicer o novih načrtih razmišlja ravno v času, ko se Facebook sooča z izgubo mladega občinstva. Tudi Instagram zaradi TikToka zapuščajo številni ustvarjalci vsebin.

Velike finančne izgube ima družba tudi pri vlaganju v Metaverse, digitalno okolje za delo in sprostitev. “Preprosto preizkušajo vse … tudi novo platformo, kot je Twitter. Družba Meta namreč pričakuje, da bi začeli s tem hitreje služiti – kot z naložbo Metaverse,” je še komentiral Hayes.

Po mnenju analitikov bodo Metine naložbe v virtualno okolje prinesle rast prihodkov šele leta 2030, še piše Reuters.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!