WhatsApp kmalu z veliko novostjo za vse uporabnike

Digitalno 27. Nov 202306:08 1 komentar
whatsapp
Foto: PROFIMEDIA

Priljubljena aplikacija WhatsApp napoveduje veliko novost. Doslej jo je bilo mogoče uporabljati zgolj s povezavo na telefonsko številko, odslej jo bo mogoče povezati tudi z elektronskim naslovom.

Priljubljena aplikacija za klice in sporočila WhatsApp, ki je v lasti tehnološkega velikana Meta, pod okriljem katerega delujeta tudi Facebook in Instagram, je avgusta začela testirati novo funkcijo. Gre za preverjanje računa prek elektronske pošte, kar naj bi uporabnikom omogočilo dodatno zaščito in varnost. Nova funkcija naj bi v veljavo stopila zelo kmalu.

Medtem ko WhatsApp že nekaj časa podpira šifrirane klepete in varnostne kopije, se je z naraščanjem spletnih goljufij pojavila potreba po dodatni zaščiti uporabniških računov, poroča Android Police.

Trenutno je račun WhatsApp povezan samo s številko mobilnega telefona lastnika računa, kar naj bi predstavljalo varnostno tveganje. Če namreč uporabnik nima ali izgubi dostop do svoje številke, mu je uporaba njegovega računa WhatsApp onemogočena. Razvijalci aplikacije želijo zato omogočiti, da lahko uporabniki svoj račun povežejo tudi z elektronskim naslovom in tako zagotoviti alternativni način dostopa do računa.

Funkcija že na voljo v beta različici

Funkcija je trenutno že na voljo uporabnikom najnovejše beta različice WhatsApp za androide. Nastavitve za povezovanje z elektronskim naslovom lahko uporabniki najdejo v meniju Nastavitve WhatsApp > Račun > Elektronski naslov. Po aktivaciji uporabnik na izbran elektronski naslov prejme šestmestno kodo, pri tem pa WhatsApp zagotavlja, da bo elektronsko sporočilo ostalo zasebno in ne bo vidno nikomur razen lastniku, poroča N1 Zagreb.

Pomembno je omeniti tudi, da izbrani elektronski naslov za preverjanje ni nujno isti, kot ga uporabnik uporablja v vsakdanjem življenju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje