Dolga brada konflikta med zakoncema Smith in Chrisom Rockom

Magazin 28. Mar 202209:52 > 10:23 0 komentarjev
Will Smith in Chris Rock
PROFIMEDIA

Kar se je na oskarjih odvilo med Willom Smithom in Chrisom Rockom, se je kuhalo že nekaj časa.

Ameriški rumeni mediji so se poglobili v ozadje odnosa med igralcema Chrisom Rockom in Willom Smithom, potem ko je zadnji na odru podelitve oskarjev udaril Rocka zaradi šale na račun Jade Pinkett Smith. Več o samem dogodku si lahko preberete v članku Incident na oskarjih: Will Smith na odru udaril Chrisa Rocka.

@n1_croatia Glavni događaj na Oscarima! #oscars #willsmith #chrisrock #oscars2022 #fyp #fypシ #n1info #n1croatia #viral #theoscars #kingrichard ♬ The Fresh Prince of Bel-Air - TV Themes

Po dolgem času so oskarji poskrbeli za res odmeven dogodek, seveda pa vsi, ki so to zamudili, želijo vedeti, kaj se je pravzaprav zgodilo. Turbulenten odnos med igralcema se vleče že nekaj let. Chris Rock je že leta 1995 gostoval v seriji, s katero je zaslovel Will Smith – Princ z Bel Aira. Z Jado Pinkett Smith pa je Rock sodeloval pri risanih filmih Madagaskar.

Leta 2015, ko je Rock vodil prireditev, se je norčeval iz ljudi, ki so se odločili za bojkot slovesnosti v znak protesta proti pomanjkanju nebelcev, ki bi sodelovali pri oskarjih oziroma v sami akademiji. Tarča njegovih šal je bila tudi takrat Pinkett Smith.

“Kaj se je zgodilo letos? Ljudem se je zmešalo. Spike (Lee) je jezen. Jada je jezna. Will je jezen. Vsem se je zmešalo!” je takrat dejal Rock. “Jada je rekla, da je ne bo. Vprašal sem se, ali ni ona v televizijski seriji? Jada bo bojkotirala oskarje? To je, kot da bi jaz bojkotiral Rihannine hlačke. Nisem bil povabljen!” Nadaljeval je: “Njen mož Will ni bil nominiran za film Concussion. Razumem. Razjezi te. Ni pravično, da je bil tako dober in ni bil nominiran. Prav tako ni pravično, da so mu plačali 20 milijonov dolarjev za Wild Wild West!” Ko so naslednji dan paparaci ujeli Smitha v New Yorku, se je v komentar na te opazke samo nasmehnil in pokazal znak za mir.

Lani je Jada Pinkett Smith v svoji oddaji Red Table Talk spregovorila, da ima alopecijo, avtoimunsko bolezen, ki povzroči izpadanje las. To je tudi razlog, da si je pobrila lase na pobudo hčerke Willow. Ko se je Rock na letošnjih oskarjih med predstavljanjem nagrade za najboljši dokumentarni film pošalil na račun njene obrite glave, Jada pa tega ni sprejela z nasmehom, je vse doseglo vrelišče. Smith se je približal Rocku na odru in ga klofutnil. Mnogi so mislili, da je bilo to zaigrano, a tisti, ki so bili dejansko v dvorani, so pričali o tem, da bi lahko napetost rezal z nožem.

Po klofuti se je Will Smith odpravil do svojega stola z nasmehom na obrazu, nato pa je proti Rocku še zakričal, naj ne govori o njegovi ženi. Rock, vidno zmeden, je dejal: “To je bila najboljša noč v zgodovini televizije, okej!” Ena od voditeljic večera Amy Schumer je ob vrnitvi na oder dejala: “Sem kaj zamudila? Čutim drugačno vzdušje.” Igralci so pozneje v večeru pozivali k ljubezni, miru in tišini. Vpleteni igralci se na incident še niso odzvali.

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.