Dve ženski igralca Chrisa Notha obtožili spolnega napada

Magazin 17. Dec 202109:19 0 komentarjev
Chris Noth
Profimedia

Dve ženski sta igralca Chrisa Notha, znanega predvsem po vlogi v kultni seriji Seks v mestu, obtožili spolnega napada v letih 2004 in 2015. Njuno zgodbo je podrobno popisal The Hollywood Reporter. Noth obtožbe zavrača in trdi, da "ne pomeni ne" in da te meje ni nikoli prekoračil.

Ženski, ki sta uporabili psevdonima Zoe in Lily, sta za The Hollywood Reporter nazorno opisali domnevni spolni napad s strani igralca Chrisa Notha. Revija trdi, da se ženski med sabo ne poznata.

Zdaj 40-letna Zoe je dejala, da je bila stara 22, ko jo je igralec posilil v stanovanju. To naj bi se zgodilo leta 2004. Danes 31-letna Lily pa je dejala, da je bila posiljena v Nothovem stanovanju v New Yorku leta 2015, ko je bil igralec star 60, ona pa 25.

Podroben članek novinarke Kim Masters vsebuje tudi pričevanja drugih ljudi, ki potrjujejo zgodbi žensk, med drugim takratni nadrejeni 40-letne Zoe, center za žrtve spolnega nasilja in prijateljica 31-letne Lily. Prebrati je moč tudi domnevna sporočila, ki sta si jih takrat izmenjala Lily in Noth.

Chris Noth je poznan po vlogah v serijah Zakon in red ter Seks v mestu. V slednji je igral eno izmed naslovnih vlog, in sicer Živino, partnerja lika Carrie Bradshaw.

Chris Noth in Sarah Jessica Parker
Chris Noth s soigralko Sarah Jessico Parker (Vir: Profimedia)

9. decembra se je sicer na male zaslone serija vrnila v skoraj popolni originalni zasedbi. Manjka sicer igralka Kim Cattrall, ki je upodobila Samantho.

Igralec je za The Hollywood Reporter in Rolling Stone obtožbe zanikal. “Te zgodbe bi lahko bile izpred 30 dni ali 30 let. Ne vedno pomeni ne, to je meja, ki je nisem prestopil. Ti odnosi so bili sporazumni,” je dejal. “Težko je ne postavljati pod vprašaj trenutka, ko so te zgodbe prišle na plan. Ne vem, zakaj so se pojavile zdaj, ampak vem to: nisem napadel teh žensk.”

Zgodbi Zoe in Lily

Po navedbah The Hollywood Reporter je Lily, danes novinarka, revijo kontaktirala avgusta, Zoe, ki dela v zabavni industriji, pa oktobra.

“Ko sem videla, da ponovno igra v Seks v mestu, je to v meni nekaj premaknilo,” novinarka citira Zoe, ki je dejala, da je mnogo let poskušala pokopati ta spomin, a se je odločila, da spregovori o svojem napadalcu.

Leta 2004 je delala v podjetju v Los Angelesu, kjer je bil Noth ena izmed zvezdniških strank. Tam naj bi se spogledovala, potem pa je sprejela njegovo povabilo v stanovanje, kjer jo je domnevno posilil.

Njena prijateljica je vztrajala, da mora v bolnišnico, saj je zaradi napada potrebovala šive. Policija je prišla tja, a jim ni želela razkriti, kdo jo je napadel.

Dve leti po napadu je poiskala svetovanje v centru za pomoč žrtvam nasilja, saj je imela nočne more. Da se je tam res zdravila, je potrdila vodja klinike, ki pa primera ni specifično naslovila.

Medtem je Lily Notha spoznala, ko je leta 2015 delala kot natakarica v nočnem klubu. “Osvajal me je, bila sem počaščena. Vedela sem, da je poročen, kar me je sram priznati,” jo citira revija.

Potem sta odšla na pijačo in v njegovo stanovanje, kjer ji je po njenih besedah slekel hlače in jo posilil. Revija je objavila tudi sporočila, ki sta si jih izmenjala marca in aprila pred šestimi leti.

V enem je igralec zapisal: “Mimogrede, moram te vprašati, ali si prejšnji teden uživala. Jaz sem se zelo zabaval, ampak nisem prepričan, kako si se počutila.”

Odgovorila mu je, da je uživala v njegovi družbi in pogovoru. “V sporočilu ne bom šla v podrobnosti, a počutila sem se rahlo izkoriščeno.”

Igralec Chris Noth je od leta 2012 poročen z igralko Taro Wilson, s katero ima dva otroka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!