Hauser, 2Cellos, gost Bocellija na premieri njegovega filma v New Yorku (VIDEO)

Magazin 30. Mar 202312:30
Stjepan Hauser
Profimedia

Istrski glasbenik Stepan Hauser, hrvaška polovica dua 2Cellos, je bil posebni gost slavnega tenorista Andree Bocellija na koncertu ob newyorški premieri njegovega filma. Zvezdnika sta v družbi še številnih drugih glasbenikov nastopila pred 10.000 poslušalci v samem centru New Yorka.

Violončelist Stjepan Hauser je od zadnjega koncerta na poslovilni turneji 2CELLOS z Luko Šulićem zavihal rokave ter se začel s polno paro ukvarjati s samostojno kariero in prihajajočo koncertno turnejo Rebell With A Cello. Premor do naslednjih nastopov je 36-letnik izkoristil za sodelovanje s slavnimi kolegi in prijatelji, pred kratkim je z legendarnimi irskimi rokerji iz skupine U2 posnel dve pesmi, Vertigo in Dirty Day, za njihov novi album Songs of Surrender, pred nekaj dnevi pa je na povabilo slavnega italijanskega tenorista Andree Bocellija prispel v New York. Hauser tako zelo resno stopa v zvezdniške čevlje največjih glasbenikov, ki trenutno osvajajo svet.

Hauser je bil tenoristov posebni gost na promociji filma The Journey: A Music Special from Andrea Bocelli, ki gre v omejeno kinematografsko distribucijo. Glasbenika sta razveselila več deset tisoč gledalcev na posebnem koncertu na prostem prav v središču ameriške metropole, kjer pa je seveda sodelovalo še več umetnikov.

Stjepan hauser
Profimedia

Hauser je skupaj s Šulićem zaslovel s priredbami pop skladb, ki jih izvaja na klasičnem inštrumentu v atraktivnih aranžmajih, kar jima je prineslo svetovno popularnost, njune sposobnosti pa so prepoznali tako stroka kot občinstvo ter glasbeni kolegi, kot so Elton John, Andrea Bocelli, skupina Red Hot Chili Peppers in U2. Očitno je Hauser naredil dober korak v svoji karieri, ko se je odločil za samostojno pot.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.