Igralec Alec Baldwin spregovoril o tragičnem dogodku

Magazin 31. Okt 202120:53 > 21:12
Alec Baldwin
PROFIMEDIA

Po tragični nesreči, ki se je zgodila med snemanjem filma Rust, je prvič z novinarji spregovoril tudi igralec Alec Baldwin. Kot je povedal, zaradi še vedno trajajoče preiskave, o okoliščinah dogodka ne sme govoriti.

63-letnega igralca Aleca Baldwina, ki se je po tragičnem dogodku med snemanjem filma Rust z družino umaknil v Vermont, so izsledili fotografi in novinarji. Igralec je sicer takoj dejal, da o samem dogodku, zaradi še vedno trajajoče preiskave, ne sme govoriti, si pa je zato vzel nekaj minut in spregovoril o 42-letni Halyni Hutchins. 

Kot smo poročali, je Baldwin med snemanjem filma v Novi Mehiki streljal z orožjem rekvizitom in pri tem ubil direktorico fotografije Hutchins ter ranil režiserja filma 48-letnega Joela Souzo. Okoliščine dogodka pristojni še preiskujejo, snemanje filma pa so ustavili. Za zdaj je znano, da je imelo orožje, ki ga je med snemanjem dobil Baldwin, prave naboje.

Na snemanju uporabili prave naboje

Igralec, ki se je po dogodku umaknil z oči javnosti, je ob srečanju z novinarji zdaj dejal, da je bila Hutchins njegova prijateljica. Dodal je, da je na dan prihoda na prizorišče snemanja filma večerjal z njo in režiserjem Souzo. Med drugim je novinarjem razkril tudi, da se je sestal z družino umrle, vendar da ne more natančno opisati, kako je srečanje potekalo. “Njen mož je prežet z žalostjo,” je poudaril in zagotovil, da je z možem pokojne in njenim sinom v nenehnem stiku.

Baldwin je sicer med drugim povedal, da med snemanji občasno prihaja do nesreč, vendar nikoli kaj takšnega. Na vprašanje novinarjev, ali bo še kdaj sodeloval pri produkcijah, ki vključujejo tudi strelno orožje, igralec ni znal odgovoriti. Je pa poudaril, da so mu pozivi k omejitvi uporabe orožja na snemanjih, nekaj, kar mu je blizu. Da do tovrstnih nesreč več ne bi prihajalo, je po njegovem mnenju potrebno sprejeti nove ukrepe — tudi možnost uporabe gumijastih ali plastičnih strelnih orožij. “Nisem strokovnjak na tem področju. Kakorkoli se odločijo poznavalci, da bi bil najboljši način zagotavljanja zaščite in varnosti preostalih ljudi na filmskih prizoriščih, bom to podprl in sodeloval na način, kot bom le lahko,” je po poročanju CNN med drugim še izpostavil.