Jerry Springer zdaj obžaluje vodenje svoje pogovorne oddaje

Magazin 14. Nov 202213:44 0 komentarjev
Jerry Springer
Profimedia

Nedavno je v podkastu Behind The Velvet Rope z Davidom Yontefom govoril o svoji karieri in zapuščini, ki jo je pustila njegova pogovorna oddaja.

Slednja je bila na sporedu skoraj tri desetletja, posneli so več kot 4.000 epizod. Njen naslov je bil Šov Jerryja Springerja, gledalci pa so jo lahko spremljali tudi na slovenski televiziji. V njej je Springer gostil ljudi, ki so razgaljali svojo zasebnost, težave, družinske in ljubezenske odnose. Soočenja med njegovimi gosti so pogosto vključevala veliko neprimernih besed oziroma kletvic, zgodilo pa se je tudi, da je izbruhnil fizični obračun in so morali posredovati varnostniki.

Zdaj 78-letni Springer pravi, da obžaluje vodenje šova. Spregovoril je o svoji karieri in dejal, da je oseba, ki je imela srečo. Med odraščanjem ni nikoli razmišljal o tem, da bi se podal v zabavljaške vode. Začel je kot odvetnik, delal je pri Robertu F. Kennedyju kot svetovalec v političnih kampanjah. Nato so mu ponudili delo pri medijski hiši NBC. Dejal je, da je bil to korak naprej. “Iz politike greš v novinarstvo, potem pa postaneš voditelj,” pravi Springer. Podjetje, ki je bilo lastnik televizijske hiše, je predvajalo pogovorne oddaje. Ko se je njihov voditelj Phil Donahue upokojil, so njemu namenili položaj voditelja novega šova. “Začel sem kot uslužbenec, oddaja pa je postala uspešnica,” pravi Springer.

Jerry Springer show
Profimedia

Voditelj ga je med intervjujem vprašal, ali se ima za očeta resničnostne televizije – v svojih šovih je uvajal dramatične vložke, kot so na primer testi očetovstva. Springer je iskreno odgovoril, da se počuti kot oseba, ki je uničila kulturo in na televizijo pripeljala toksičnost. Opravičil se je in dejal, da mu je žal za vse. Nato pa je še v čisto svojem stilu dodal: “Upam, da pekel ni tako vroč, sem svetle polti, zato me to na neki način skrbi.”

Sam pa ni šokiran nad tem, kaj se je razvilo iz resničnostne televizije – po njegovem mnenju je za to odgovorna demokratizacija kulture, velik pomen pa ima tudi tehnologija, ki je zdaj del zabavne industrije. “Z razvojem tehnologije je občinstvo postalo del dogajanja. Ne gre za to, da nekaj ljudi v Hollywoodu in New Yorku odloča o tem, kdo bo naslednja zvezda. Zdaj o tem odločajo ljudje, to je bistvo resničnostne televizije,”  je dejal Springer. Oddajo so prenehali predvajati leta 2018. NBC Universal se je odločil za tihi umik, brez uradne napovedi. Producenti so takrat rekli, da obstaja možnost novih izvirnih oddaj v prihodnosti.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!